BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Vladimir Putin'den rahatlatan açıklama! Türkiye...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Putin, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yle nasıl ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor" dedi. Putin, ''terörizme karşı Türkiye ile işbirliği imkanları yaratmalıyız" ifadesini de kullandı.

TÜRKİYE RUSYA'NIN ÖNCELİKLİ DOSTU

Türkiye ile Rusya arasında uzun yıllardır iyi ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Putin, "Türkiye, Rusya'nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir. İlişkilerimiz yıllardır çok iyi. Türk firmaları Rusya'da 12 milyar rublelik iş yaptı. Türkiye'den piyasamıza yapılan tarım ürünleri sevkiyatı arttı. Biz de Türkiye'ye büyük miktarda enerji sevkiyatı yapıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ

Türkiye'nin terörle mücadelede konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi olduğunu söyleyen Putin, "Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır." dedi.

İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.