BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vizyonsuzluk yenilgisi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na göre ,Çin yenilgisinin nedeni vizyon eksikliği.

Abone ol

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, rekabette Çin karşısında yaşanan sıkıntıların stratejik vizyon eksikliğinden kaynaklandığını söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklığlu, başta tekstil olmak üzere pek çok sektörde uluslararası rekabette Çin karşısında yaşanan sıkıntıların, "Stratejik vizyon eksikliğinin Türkiye'ye ne kadar pahalıya mal olduğunun en somut örneği" olduğunu söyledi. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından Marmaris Marü Otel'de düzenlenen "Tekstil Sektöründe Derinleşen Kriz ve Çıkış Yolları" konulu seminerin açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, tekstil sektörünün son 15 yılda yapılan 75 milyar dolarlık yatırımla Avrupa'da birinci, dünyadaysa üçüncü sıraya yerleştiğini ifade etti.

Hükümete teşekkür etti
TOBB'un 28 Şubat 2006 tarihinde organize ettiği geniş çaplı toplantıda, tekstil sektörünün sorunlarının giderilmesi için KDV indirimi ve
yüksek girdi maliyetlerinin teşvik kapsamına alınmasını teklif ettiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, tekstilde KDV oranını yüzde 8'e indirme kararı alan hükümete teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, KDV indiriminin girdi maliyetlerine etkisinin sınırlı olduğuna da dikkati çekerek, düğme, fermuar gibi tekstil sektöründeki bir çok girdide bu oranın halen yüzde 18 olduğunu da kaydetti.

Sendikalardan destek
Rifat Hisarcıklıoğlu, tekstil sektöründe karşılaşılan krizlerin aşılmasına yönelik girişimlerde en büyük desteği, işçi sendikalarından gördüklerini ve bu anlamda işçi ve işverenin büyük dayanışma gösterdiklerini de ifade etti. TOBB Başkanı buna örnek olarak, geçen yıl l Mayıs törenlerine kanlan işçilerin, "îşyerimizi Seviyoruz" pankartı açtıklarını hatırlattı.