BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemalar bu hafta çok hareketli

Bu hafta sinemalarda yıldızlar geçidi yaşanıyor. Kaybettiğimiz yeteneklerden festival filmlerine, animasyondan yerli komediye birçok farklı film bu haftada buluştu.

Abone ol

Bu hafta sinemalarda yıldızlar geçidi yaşanıyor. Kaybettiğimiz yeteneklerden festival filmlerine, animasyondan yerli komediye birçok farklı film bu haftada buluştu.

İşte bu hafta vizyona giren filmler

Büyük Budapeşte Oteli / The Grand Budapest Hotel
Yönetmen: Wes Anderson
Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Almalric, Adrien Brody
Konusu: Bu yılki Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olan ‘Büyük Budapeşte Oteli’, iki savaş arası dönemde çok tanınmış bir Avrupa otelinde geçiyor. Otelin kapı görevlisi Gustave H. ve arkadaşı Mustafa görevdeyken Rönesans dönemine ait bir eser çalınır. Soru işaretleri bu iki arkadaşın üzerindeyken dışarıda da dünya yeni bir savaşa hazırlanmaktadır. Yönetmenlik, oyunculuk ve görüntü dalında birçok ödül kazanan film, modern bir Andersen masalı.


[PAGE]Hayat Sana Güzel
Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Şevket Çoruh, Hande Katipoğlu, Timur Acar
Konusu: Azmi, büyük inşaat şirketlerinden birinin sahibidir ve aynı zamanda Güneydoğulu toprak ağası bir ailenin biricik oğludur. İçinde büyük bir ölüm korkusu taşıyan Azmi, bir sebeple gittiği hastanede iki aylık ömrü kaldığını öğrenir. Bir yandan ölüm korkusu sararken diğer yandan da güzel eşi ve oğluna babalık edecek insanı düşünmeye başlar.


[PAGE]Kaptan Amerika: Kış Askeri / Captain America The Winter Soldier
Yönetmen: Anthony Russo
Oyuncular: Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie
Konusu: Bir Marvel Comics klasiği olan Kaptan Amerika’nın uzun süredir beklenen filmi gösterimde. Kahramanımız bu defa Kara Dul ve onun hain planlarının elinden dünyayı kurtarmak için maceralı ve zorlu bir mücadeleye girer.


[PAGE]

Kendime İyi Bak
Yönetmen: Seha Arslan, Ruhi Yapıcı
Oyuncular: Çağdaş Onur Öztürk, Aslı Tandoğan, Begüm Birgören ile Filiz Ahmet
Konusu: Düğününe bir gün kala eski sevgilisi ile karşılaşan Emre, müstakbel eşinden uzaklaşmaya, eski sevgilisini yeniden düşünmeye başlar. Zaman çok az ancak duyguları çok yoğundur. Emre hayatının sınavını bu süreçte verir.


[PAGE]

Hayaletli Ev / Haunter
Yönetmen: Vincenzo Natali
Oyuncular: Abigail Breslin, Samantha Weinstein, Stephen McHattie
Konusu: Korku türünde bir film. 16 yaşında ölen ve ölümsüzleşen Lisa, hayatının son gününü defalarca yaşamaya başlar. Bu ceza gibi günü yeniden yeniden yaşarken onu izleyen birileri olduğunu fark eder. Lisa, eski yaşadıkları evin sahiplerini araştırmaya başlayınca, bir seri katille aynı evde oturmuş olduğunu öğrenir ve o katilin peşine düşer.


[PAGE]

Joe
Yönetmen: David Gordon Green
Oyuncular: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Adriene Mishler
Konusu: Uzun zaman sonra Nicolas Cage’i sinema perdesinde yeniden izleyebiliyoruz. Joe, bir kereste fabrikasında işe aldığı Gary ve babasını tanıdıkça onlarda farklı bir şeyler olduğunu sezer. Gary hiç okula gitmemiş, tüm hayatını ailesine ve kardeşlerine vakfetmiş genç bir adamdır. Zaman içinde Gary ve Joe arasında derin bir dostluk ve bir kardeşlik bağı kurulur. Bu bağ, Gary’nin hayatının en büyük mücadelesinde tek dayanağı olacaktır.


[PAGE]

Rio 2
Yönetmen: Carlos Saldanha
Seslendirenler: Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Jamie Foxx, Jemaine Clement
Konusu: Muhteşem maceraya devam ediyoruz. Mavili evcil ve çok konuşan bir kuştur. Ancak arkadaşlarıyla birlikte ait oldukları yere, doğaya dönmeye karar verir. Amazon ormanlarına doğru ailesi ve dostları ile uçmaya başlayan Mavili, ormanda büyük bir tehlikenin yaklaştığını öğrenirler. Ormanı kurtarmanın tek yolu birlikte yapacakları plandır.


[PAGE]

Hızlı ve Korkusuz / Vehicle 19
Yönetmen: Makunda Michael Dewil
Oyuncular: Paul Walker, Naime McLean, Gys de Villiers
Konusu: Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Paul Walker’ın ölmeden önce setinin devam ettiği film gösterimde. Tam bir macera olan filmde, Michael havaalanında kiraladığı otomobilde bir cep telefonu bulur. Koltuğa saklanmış bir de silah vardır. O aslında tahliye koşulları gereği eşini görmesi yasaklanmış bir suçludur ancak bu sefer yanlış bir arabaya binen tehlikeli bir kovalamacanın ortasında kalan bir adamdır.