BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Vize yasağı ABD'li Oyuncular için esnetildi!

54’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali için ABD'li sanatçıların gelmesi için vize yasağı özel olarak esnetildi. Yasağa rağmen ABD’li sanatçıların festival için Türkiye’ye gelmesine izin verilecek.

Abone ol

İstanbul başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un FETÖ soruşturmasında casusluk gerekçesiyle 4 Ekim’de tutuklanmasının ardından ABD, Türkiye’den vize başvurularını askıya almış, Türkiye de ABD vatandalaşları için aynı kararı uygulamaya başlamıştı.

Festival kapsamında yerli ve yabancı sanatçılar kortej oluşturarak yürüyecek. Korteje ABD’li sanatçılar da katılacak. Ancak nasıl vize alacakları merak konusuydu.Ancak 54’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali için bu yasak gevşetildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun devreye girerek ABD’li yetkililerle görüştüğünü söyledi.

Türel, ABD’li sanatçıların Türkiye’ye girişi konusunda bir sıkıntı olmayacağını dile getirdi.

Kimler geliyor?

Festivale sinema ve tiyatro oyuncusu Christopher Walken, Juliette and the Licks grubunun solisti ve oyuncu Juliette Lewis, yönetmen ve senarist Matt Dillon ve oyuncu Lindsay Lohan katılacak.