BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Viyadük'te Saadet Partisi bayrağı krizi!

Sadabad Viyadüğü'ne Saadet Partililer tarafından asılan devasa bayraklar gerginliğe neden oldu.

Abone ol

Kağıthane'deki Sadabad Viyadüğü'ne Saadet Partililer tarafından asılan devasa bayraklar gerginliğe neden oldu.

Sadabad Viyadüğü'ne yerden yaklaşık 50 metre yüksekliğe asılan 2 adet Saadet Partisi bayrağı krize neden oldu. Bayrakların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından indirilmek istenmesi üzerine gerginlik yaşandı. Bayrakların indirileceğini haber alan Saadet Partililer, bayrağı kesecek belediye ve itfaiye ekiplerine engel olmak isteyince devreye polis girdi. Çevik kuvvet polisleri partililere engel oldu. Viyadük altındaki yolu trafiğe kapatan partililer ile polis arasında uzun süre tartışmalar yaşandı. Saadet Partisi'nin bayraklarından biri itfaiye merdiveni ile kesilerek indirildi.

İkinci bayrağı indirmeye çalışan ekiplerle partililer arasındaki gerginlik sürüyor.
Viyadükte kriz ikinci bayrak kesilmeden anlaşmayla sona erdi

Kağıthane'deki Sadabad Viyadüğü'ne Saadet Partililer tarafından asılan devasa bayraklar gerginliğe neden oldu. Bayrağı indirmek isteyen belediye görevlileriyle partililer arasında gerginlik yaşandı. İlk bayrağın çevik kuvvetin önlem aldığı viyadük altında ilk bayrağın itfaiye merdiveni uzatılarak kesilmesi üzerine partililer yol kapattı. İtfaiye aracının önünü kesen partililer, yaklaşık bir saatlik eylemin ardından ikinci bayrağın kesilmeyeceği garantisi vermesi üzerine normale döndü. Saadet Partisi il ve ilçe başkanları hükümeti protesto etti.

Sadabad Viyadüğü'ne yerden yaklaşık 50 metre yüksekliğe asılan 2 adet Saadet Partisi bayrağı krize neden oldu. Bayrakların izinsiz asıldığı gerekçesiyle öğle saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile itfaiyeye ait merdiven aracı viyadük altına geldi. Bayraklarının indirileceğini haber alan Saadet Partili yaklaşık yüz kişilik grupta olay yerine geldi. Partililer, bayrağı kesecek belediye ve itfaiye ekiplerine engel olmak isteyince devreye polis girdi. Olay yerindeki polis ekiplerinin yetersiz kalması üzerine bölgeye çevik kuvvet çağrıldı. Takviye polislerin gelmesiyle belediye ve itfaiye ekipleri çalışmalarına başladı. Bunun üzerine partililer ana caddeyi trafiğe kapattı. Polis yetkilileri ile partililer arasında uzun süre tartışmalar yaşanırken, çevik kuvvet zoruyla partililer kenara alındı. Partileler, 'Biz biz terörist değiliz' , 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' , 'Terörist AKP' , 'Zulme karşı direneceğiz' , 'İşbirlikçi AKP hesap verecek' şeklinde sloganlar attı.

Bayrağı kesecek itfaiye aracı, çevik kuvvet ekiplerince etrafı sarılarak korumaya alındı. Viyadükteki ilk bayrak itfaiye ekiplerince kesilmesi üzerine gerginlik tekrar başladı. İtfaiye aracının ikinci bayrağa doğru yönelmesi üzerine partililer tekrar trafiğe kapatarak itfaiye aracının gitmesine engel oldu. Parti yetkililerinin belediye ile görüşmesinin ardından ikinci bayrağın kesilmeyeceği sözü alındı. İtfaiye merdiveninin bölgeden ayrılmasıyla partililerin büyük bölümü de viyadükten ayrıldı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Keskin, İki gün önce de bayraklarının kesildiğini belirterek, " Müsadesi olmasına rağmen AKP bizim bayraklara karşı bir talimat verdi. Elimizde belgesi var. Yasal irtibat büromuzun önündeki bayrakları kestiler. Burada yapılan iş yanlış, biz kanunsuzluğa hiçbir zaman tenezzül etmedik. Bu bayrakları iki-üç gün önce asmış. Fakat AKP'nin talimatı doğrultusunda bütün İstanbul'daki bayraklarımız kesiliyor. Biz de yasal olmayan bu eyleme karşı mücadele ediyoruz. Emniyet ve diğer güçlerle bizim hiçbir problemimiz yok. Gerekçesi AKP İl ve ilçe başkanları Saadet Partisi bayraklarından rahatsız." dedi.

Belediye yetkililerinin diğer bayrağı kesmeden ayrılacaklarını söylediklerini kaydeden Keskin şöyle konuştu: " Biz görevimizi sonuna kadar yapacağız, bekleyeceğiz, geç saatte de kesebilirler. Bize söz verdiler ama daha önce de söz vermişlerdi sanki terörist muamelesi yapar gibi çevik kuvveti getirdiler.Nöbetimiz devam edecek. Bu bir mücadeledir."

Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmer'de vatanı, milleti ve memurları sevdiklerini belirterek, Herkese yardımcı olduklarını söyledi. Adil olunmasını isteyen Esmer, "Bir çok yerde diğer partilerin bayraklarını görüyoruz. Bütün partiler indirecekse tamam. Ama sadece Saadet Partisi'nin bayrakları indirilmeye kalkılıyor. Tabi çok yanlış bir tutum. Buna ne teşkilatımız, ne de biz rıza gösteremeyiz. Yapılacaksa herkesin bayrağı indirilmeli ve bu Saadet Partisi'nden başlamamalı. Bu iktidar partisinden başlamalı. Tam bir ters uygulama var. Bütün partilerin bayrakları inecekse biz kendi elimizle indiririz." şeklinde konuştu.