BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehir'de elektrik yoksa oy da yok

15 köyde elektrik sıkıntısını gerekçe gösteren köylüler, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu boykot ederek sandık başına gitmeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Viranşehir ilçesinde uluslar arası yolu trafiğe kapatıp AK Parti ilçe başkanına saldırıp kaymakamlık önünde de yetkilileri protesto ederek oturma eylemi yapan köylüler bu defa elektrikleri olmadığı gerekçesiyle referandumu boykot ederek sandık başına gitmeme kararı aldı.

Viranşehir ilçesine bağlı Kınalıtepe, Aslanbaba, Sarpın, Kap, Karataş, İncirli, Uğurlu, Kavurğa köylerinde ikamet eden köylüler 12 Eylül tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği paketi halk oylamasını boykot ederek sandık başına gitmeyeceklerini açıkladılar.

Gerekçesi ise 3 aydır yaşadıkları elektrik sorunu yüzünden mahsullerinin telef olmasını gösterdi. Öğle saatlerinde köy meydanında toplanan kalabalık grup elektrik sıkıntısı çeken yaklaşık 10 bin köylüyü temsil ettiklerini ifade ederek 'Seçimi boykot ediyoruz', 'Yetkililer istifa', 'Elektrik istiyoruz', 'AK Parti ilçe başkanı istifa', 'Bizde insanız', 'Elektrik yoksa oyda yok' gibi dövizler taşıyıp 'Referanduma boykot' sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. Köylü yaşadıkları elektrik gibi birçok sıkıntının tek sorumlusu olarak AK Parti ilçe teşkilatını göstererek, yönetimi istifaya çağırdı.

Köy muhtarlarından Mehmet Anik "Biz muhtarlar ve köylüler olarak sandığa gitmeyip oy kullanmayacağız. Elektrik sorunlarımız çözülmeyene kadar yaklaşık 15 köy olarak seçimi boykot ediyoruz" dedi.

Köylü vatandaş Halil Doğru ise seslerine Başbakan'a duyurmak istediklerini belirterek, "Buradan Başbakana, Enerji Bakanına sesleniyorum Viranşehir'de yaklaşık 50 köyün elektrikleri kesiliyor. Biz bu sorunlarımızı buradan iletiyoruz. Yarın sandık başına gidildiği zaman onları sandığa gömeceğiz. Biz her beş yılda bir hatırlanmak istemiyoruz. Biz her gün hatırlanmak istiyoruz. Her gün pamuk ve mısırlarımız ölüyor. Üstüne Dedaş görevlileri gelip saatin mührüyle oynanmış diye 50 milyar, 100 milyar, ceza kesiyorlar. Biz köylüler olarak elektrik affının getirilmesini istiyoruz. Ve sorun çözülmediği taktirde seçimi boykot edeceğiz" dedi.
Köy sakinlerinden Fethullah Aydın'da sorumluların istifa etmesini istedi. Köy halkı köy meydanına getirdikleri temsili Referandum sandığını yere atıp kırarak tepki gösterdi. Referandumu boykot eden köy halkı yetkililerin ilgisini bekliyor