BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehir Belediyesi'ne Kürtçe şoku!

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesine Kürtçe yazılardan dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Viranşehir Belediyesi itfaiye aracının ve çöp konteynırlarının üzerine Kürtçe "Viranşehir Belediyesi" (Şaredariya Weranşar)" yazılarından dolayı soruşturma başlatıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çöp konteynırları ve itfaiye aracının üzerine Kürtçe yazılar yazıldığı için Viranşehir Belediyesine ayrı ayrı soruşturma başlattı. Soruşturma ile ilgili Viranşehir belediyesine resmi yazı gönderen İlçe Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili bilgi istedi.

Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, söz konusu soruşturma ile ilgili olarak belediyelerinin, bütün demokratik belediyeler gibi halkın isteği ve beklentileri çerçevesinde hizmetlerini yürütmek amacını güttüğünü ve çalışmalarını bu temelde sürdüren bir belediye olma çabası içerisinde olduğunu, bu uygulamayı Viranşehir halkına bir hizmet olarak gördüklerini, bunun ilk olmadığını belirtti. Bu temelde çok dilli belediyecilik politikası yürüten bir belediye olduklarını dile getiren Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, "Daha önceki çalışmalarda da Kürtçe ve Arapça hizmetler veren belediyemize çeşitli soruşturmalar ve davalar açıldı. Kürtçe ve Türkçe bültenler çıkardık, bilboardlar yazdık, telsiz anonsları yaptık, ses cihazından Kürtçe,Türkçe ve Arapça bayram mesajları verdik, Web sayfasında Kürtçe haberler yazdık.

Demokratik Açılım, Demokratik Anayasa Paketi süreçlerinde,
Başbakanın Kürtçe konuşmaları TRT 6'da Kürtçe yayınlar, yine Başbakanın Kürtçe konuşma ve yazma konusunda herhangi bir sorunun ve yasağın olmadığının demeçlerini verdiği bir süreçte, belediyenin hizmet temelinde yazdığı yazıların soruşturmalık olmasının düşündürücüdür"
dedi.

Kendilerinin çok dilli belediyecilik temelinde halka bu tür hizmetleri vermeye devam edeceklerini bildiren Burun, soruşturma yerine kutlama beklediklerini belirtti.