BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Vincin tepesinde 3 saat mahsur kaldı

Şişli’de bir binanın duvarına afiş asmak için vinçle yükselen işçi, afişin rüzgarın etkisiyle vince dolanması nedeniyle mahsur kaldı.

Abone ol

Şişli’de bir binanın duvarına afiş asmak için vinçle yükselen işçi, afişin rüzgarın etkisiyle vince dolanması nedeniyle mahsur işçi itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Saat 03.00 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti. Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde 10 katlı binanın kör cephesine reklam afişi asmak için vinç kuruldu. Vincin sepetine yerleşen Mesut Gölge afişin bir köşesini duvara bağladı. Diğer köşesini duvara monte etmeye çalışırken rüzgârın etkisiyle afiş vince dolandı.

İşçi kafeste olduğu için vincin merdiveni çekilemedi. Yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonuç vermeyince olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekipleri 23 metrelik merdiveni açarak mahsur kalan Gölge’ye müdahale etmeye çalıştı ancak merdivenin boyu işçiyi kurtarmak için gerekli mesafeye ulaşamadı.

 Bunun üzerine 52 metrelik merdiven aracı da olay yerine gönderildi. İtfaiye ekipleri aracı konumlandırmak için uzun süre uğraştı. Merdiven açılarak işçiye ulaşıldı. İtfaiye ekiplerinin çabalarıyla işçi kurtarıldı. Soğukta, uzun süre kurtarılmayı bekleyen işçi için korkulu dakikalar da son bulmuş oldu.

Vincin operatörü, afiş asılırken, rüzgârın da etkisiyle afişin vincin merdivenine dolandığını belirterek, “Afişi asmak için kafeste bulunan arkadaşın güvenliği olmadığı için merdiveni indiremedik. İtfaiyeden yardım istedik. Arkadaşımız biraz üşümüş ama durumu iyi” dedi.

Mahsur kalan Mesut Gölge ise, "Yaklaşık 3 saattir vincin tepesinde kaldım. Çok üşüdüm. Uzun süredir bu işi yapıyorum, ilk defa böyle bir olay yaşadım" diye konuştu.