BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Vicdanının sesini dinledi

Roma’lı De Rossi eliyle Messina ağlarını havalandırdı, hakem Bergonzi golü verdi. Sonra nemi oldu?

Abone ol

Roma’lı De Rossi eliyle Messina ağlarını havalandırdı, hakem Bergonzi golü verdi. Ancak yıldız oyuncu hakeme gidip, gerçeği söyleyince gol iptal edildi.

İtalya Ligi’nde Roma’nın Messina’yı 2-1 yendiği maçta futbol sahalarında eşine benzerine ender rastlanan bir centilmenlik olayı yaşandı.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken, Mancini’nin yaptığı ortaya yükselen Daniele De Rossi eliyle topu ağlara gönderdi. Hakem Mauro Bergonzi, oyuncunun topa kafasıyla vurduğunu düşünüp, golü verdi.

Olaya isyan eden Messina’lı futbolcular hakeme doğru koşarken, De Rossi de onlarla gidip, gerçeği açıkladı. De Rossi’nin alkışlanması gereken bir hareket yaptığını belirten Bergonzi de kariyerini tehlikeye atacak bir hatadan kurtulup, golü iptal etti.

Bu pozisyon Türkiye’de büyük tartışma yaratan Fenerbahçe’li Anelka’nın Konya’ya ve 1986 Dünya Kupası’nda Maradona’nın İngiltere ağlarına bıraktığı meşhur “Tanrı’nın eli'' vuruşunu hatırlattı. Bu arada maçta sakatlanan De Rossi’nin en az iki hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.