BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Vicdanını kaybetmişlere büyük bir ders!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından ilk Ramazan'da, Soma'da iftara katıldı

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hayatını kaybeden madencilerin aileleri ve kazadan kurtulan madencilerle Soma'daki iftarda bir araya geldi.

Görmez yaptığı konuşmada, "Sadece Türkiye'nin ilkokullarından çocuklarımızın bu acı üzerine gönderdiği mektuplar vicdanını kaybetmiş bütün insanlara büyük bir derstir" dedi.

YÜREKLER HALA YARALI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca Soma 13 Eylül Parkı'nda verilen iftara katılan Görmez, Soma'da yakınlarını kaybedenlerin yüreklerinin hala yaralı olduğunu belirtti. Görmez, Soma'daki maden faciasında ebediyete gidenlerin büyük dersler verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

ALLAH PEYGAMBERİMİZLE BULUŞTURSUN 

Milletçe çok şeyler öğrendik onlardan. Rabbimiz her birini cennete koysun, sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa ile buluştursun, gani gani rahmet eylesin. Öğrettikleri en büyük şey: Millet olarak ruh köklerimize hala ne kadar bağlı olduğumuzu gösterdiler. Soma'ya düşen ateş Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde yaşayan her kardeşimizin yüreğine düştü.

VİCDANINI KAYBETMİŞLERE DERS

Az önce Soma'da mezarlarını ziyaret etim. Sadece Türkiye'nin ilkokullarından çocuklarımızın bu acı üzerine gönderdiği mektuplar vicdanını kaybetmiş bütün insanlara büyük bir derstir. Mektupların bazılarına gözlerim ilişti, okumakta zorluk çektim. Annelerine babalarına mektup yazan çocuklar var. Onların yazdığı mektuplar vicdanını kaybetmiş insanlığa büyük bir derstir.

ACILARINIZI PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Allah'a hamdolsun ruh köklerimiz kaybetmedik. Sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi de paylaşıyoruz. Bunu görmekten, yaşamaktan mutluluk duyduk. Rabbimiz milletçe bize daima bu şuuru nasip etsin. Olayın üzerinden 50 gün geçti biz sizi acılarınızla baş başa bırakmadık, acılarınızı paylaşamaya devam ediyoruz.