BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Vestel yeni akıllı telefonunu tanıttı

Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V Türkiye'de 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak.

Abone ol

Vestel, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Elektronik Fuarı IFA kapsamında düzenlenen basın toplantısında, yeni akıllı telefonları Venus X ve Venus V’yi görücüye çıkardı.

Toplantıda verilen bilgiye göre Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V Türkiye'de 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak. Telefonlar 649 lira ve 899 liradan satışa sunulacak.

Venus X keskin, Venus V ise yuvarlak tasarımıyla dikkati çekiyor. Her iki modelde, 5.0’’ ve 5.5’’ ekran büyüklükleriyle siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.

Ekran büyüklüğü 5.0’’ olan akıllı telefonlar, 540x960 piksel (qHD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, Android 4.3 işletim sistemi, dört çekirdekli 1,2 GHz Qualcomm işlemci, 8 MP arka, 2 MP ön kamera ve 1GB Ram ile 8 GB dahili hafıza özelliklere sahip.

Büyük ekran 5.5’’ modellerinde ise 720x1280 piksel (HD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, 4 çekirdekli 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, Android 4.4 işletim sistemi,  13 MP arka, 2 MP ön kamera, 1GB Ram ile 16 GB dahili hafıza, 4G teknolojisi ve NFC özellikleri bulunuyor.

venus.jpg

Venüs'ün Türk tüketicisine zengin yerel içerikler de sunduğu belirtildi.

Android işletim sistemli Venus için Google’la anlaşma yapan Vestel'in, Google servislerini (Google Play) yasal olarak kullanma hakkına sahip ilk ve tek Türk üreticisi olduğu bildirild

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, ürettikleri akıllı telefonlarının arkasında ciddi bir emeğin olduğunu, Vestel olarak 2,5 yıldan bu yana bu telefonlar üzerine çalıştıklarını anlattı.

'BU BİR BAŞLANGIÇ'
Bunun bir başlangıç olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Vestel televizyon üretimine 1984 yılında başladı. Şu anda 10 milyon televizyon üretimiyle Avrupa’da yüzde 21 pazar payımız var. Avrupa’da her 5 televizyondan biri Vestel City Manisa fabrikalarında üretiliyor. Kendimize has üretim ve satış modelimiz var. Hem kendi markalarımızı üretiyoruz satıyoruz hem de bir çok dünya markalarına dizaynı ve mühendisliği bize ait olmak üzere ürünler yapıp satıyoruz. Dolayısıyla bugün Vestel’in tarihinde önemli bir gün olduğuna hakikaten inanıyorum. Çünkü tahmin ediyorum, dünyada bunun trendlerini görüyorsunuz. Birçok tüketici elektroniği ile uğraşan firmalar eğer bu değişimleri ve dönüşümleri zamanında yapamıyorlarsa maalesef kaybolup gidiyorlar."