BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26

Vergide gözükmeyen bu zenginler nerede?!…

Başbakan, vergi, zenginler,Boston Consulting,inşaatçılık, rant, Ağaoğlu,G.Çetinsaya

Basındaki haber şöyle: “ABD merkezli küresel danışmanlık şirketi Boston Consulting, ülkelerin milyoner ve milyarderlerini de açıkladığı "2014 Küresel Varlık Raporu" isimli rapor yayımladı. Rapora göre, dünya genelinde serveti 100 milyon doların üzerinde olan ultra zenginler sıralamasında ilk sırayı 4 bin 754 zenginle ABD aldı.

Bu ülkeyi bin 44 ultra zenginle İngiltere izledi. İngiltere'nin ardından 983 ultra zenginle Çin gelirken, 881 ultra zenginle Avrupa'nın lokomotifi Almanya listede 4. sıraya yerleşti.

Söz konusu sıralamada Türkiye ise 288 ultra zengin sayısıyla Avusturya'nın ardından 12. sırada yer aldı. Türkiye kendisi gibi gelişmekte olan ülkelerden Hindistan ve Brezilya'yı geride bıraktı. Söz konusu sıralamada Hindistan 284 milyonerle 13'üncü, Avusturalya 236 milyonerle 14'üncü, Brezilya ise 227 milyoner sayısıyla 15'inci ülke oldu.”

Son zamanlarda en çok konuşulan konu şu;

Her yerde inşaatlar yükseliyor, rant aldı başını gidiyor, yeşilliğe muhtaç hale geliyoruz…Otopark sorunu halledilmiyor…

Ayrıca, bu evleri kimler alıyor…

1+1 lerin 150.000 Tl den başladığı yüksek binalara, normal maaş alan bir kişinin yaklaşması mümkün değil…

Yazlıklar/kışlıklar da peynir gibi satılıyor…

Peki kim bunlar?

Vergi dilimine bakıyoruz, farklı isimler yok…

288 ultra zengin mi bunları alıp, depoluyor?…

288 de normal zengin olsun…

288 de sıradan zengin olsun…

Sadece Ağaoğlu’nun inşaatları bile fazla gelir…

Yabancılar (özellikle Araplar deniyor) mı alıyor?

Pek zannetmiyoruz…

Kara para aklanıyor, diyorlar, o zaman bazı kurumlara vergi borcu nedeniyle kök söktüren maliye nerede?

Pahalı arabalara binenlerin  arttığı, giyim-kuşamın-gözlüklerin değiştiği yeni bir zengin sınıftan bahsediliyor?

Peki, vergi sıralamasında  neden yoklar?

Bir gariplik var bu işte, ama…

Acaba, bu binalardan kimlerin satın aldığı, kimin nerde evi olduğu açıklanamaz mı?!..

Kim bunlar?….

Kim, kim,kim?!...

Güncel: 24 TV ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde de akademisyenlere müjdeli haberi verdi. Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Çok daha nitelikli insan kaynağına ulaşmamız lazım. En iyi beyinler üniversitede kalsın istiyorum. Hissedilir bir iyileştirme planlıyoruz. Ekim ayı ortalarında nihai noktaya geliriz. Ekim ayı içinde, ekonomik şartlarımızın el verdiği ölçüde hissedilir bir iyileştirme yapmayı planlıyoruz” dedi.

G. Çetinsaya; “olmazsa olmazlarımızdan biri özlük haklarımız meselesi. Bu konuda ne mutlu ki yeni hükümetimiz döneminde hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Başbakanımız bu konudaki iradelerini beyan ettiler, teyit ettiler beklentimiz gerçekten büyüktür. 1 Ekim'in gelmesini, yeni yasama döneminin açılmasını umutla bekliyoruz ama bizler çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuda ısrarlarımıza devam edeceğiz. Beklentimiz asistan arkadaşlarımızın en azından uzman yardımcısı düzeyinde, doktorasını bitiren arkadaşlarımızın da uzman düzeyinde ve buna ilişkin olarak doçent ve profesörlerimizin de hak ettikleri statülere, maaşlara kavuşabilmeleridir" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir Sen ile Memur-Sen'in emeğin, insanın, insan haklarının ve eğitimin demokratikleşmesi için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Akademisyenlerden bilim üretilmesi bekleniliyorsa maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Hiç değilse profesörün maaşını genel müdüre, doçentin maaşını genel müdür yardımcısına, yardımcı doçentin maaşını daire başkanına, asistanın ve okutmanın maaşını uzman, uzman yardımcısı maaşına getirmeliyiz ki üniversiteler insana, geleceğimize hizmet etsin" dedi. ()

Not:Mecidiyeköy’de yaşanan elim olayla ilgili olarak daha önce yazdığım bir yazıyı hatırlatmak istiyorum: Ülkemizdeki “ihmaller” bizim “makus talihimiz mi!?.. inter,07.08.2014