BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Vergi indirimi bekleyenlere kötü haber!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Meksika'ya hareketi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indirimine ilişkin, "Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, hükümetimizin gündeminde öyle bir şey yok" dedi.

Babacan, BDDK ve TMSF'deki görev süreleriyle ilgili yaşanan son gelişmeler için ise, "Arkadaşlar da aradılar özür dilediler" dedi.

Babacan, G-20 Bakanlar Toplantısına katılmak üzere Meksika'ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

BDDK ve TMSF İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

Bir gazetecinin, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile ilgili düzenlemelere" ilişkin sorusu üzerine de Babacan, şu cevabı verdi:

"Bununla ilgili biz açıklamamızı dün yaptık. Sürecin nasıl geliştiğini de anlattık. Burada Başbakanlık bürokrasisi bir hukuki boşluğu doldurmak için Meclis'le direkt kontak kurmuş ve böyle bir işe başlamışlar. Gerçi arkadaşlar da aradılar özür dilediler. Biz bir teknik düzeltme olarak gördük bunu, onun için şey yapmadık. 'Kusura bakmayın' diye defalarca özür de dilediler. Ama bu artık olmuş bitmiş bir şey. Çok önemli değil. Biz zaten bunun ötesindeki düzenlemeleri yapacağız.

ERDOĞAN'IN KESİN TALİMATI VAR

Evvelsi gün akşam sayın Başbakanımızla bunların hepsini konuştuk. Doğrusu nedir? Bunun üzerinde de Sayın Başbakanımızın kati talimatlarını aldık. Dolayısıyla bu yönde düzenlemeler yapılacak, 5 artı 5 sistemini getireceğiz. Şu andaki teklifteki olduğu gibi sürekli bir ucu açık, BDDK ve TMSF üyeliği ya da başkanlığı söz konusu olmayacak. Hatta süreyi 6 yıldan 5 yıla indireceğiz ve en fazla, bir üye iki dönem atanabilecek. 10 yılla toplam görev süresi geçemeyecek. Bir hukuki boşluğu doldurma çabasından dolan bir iletişim hatası diyelim. Ama arkadaşlar bir daha olmayacağı konusunda özürlerini bize ilettiler, ifade ettiler."

Başbakan Yardımcısı Babacan, lüks oto ve ticari otoda vergi indirimine ilişkin de "Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Teknik çalışma, herkes her yerde yapabilir. Ama hükümetimizin gündeminde böyle bir şey yok" dedi.

vam edeceğini, haziran ayında da G-20 Zirvesi düzenleneceğini söyledi.