BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Vergi cezalarında önemli haber

Maliye Bakanlığı ''1 yılda bildirilmeyen vergi cezası artık ortadan kalkacak'' haberini düzeltti

Abone ol

Cezanın kesildiği tarihten itibaren 1 yıl içinde vatandaşlara bildirilmeyen, askerlik, seçim, nüfus, trafik, karayolu taşıma ve otoyollardan ihlalli geçişler sebebiyle kesilen para cezaları takip edilmeyecek.

Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bir gazetede yer alan, ''1 yılda bildirilmeyen vergi cezası artık ortadan kalkacak'' haberini düzeltti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün Antalya'da Vergi Dairesi Başkanları ve Defterdarlarla Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dönük Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında, ''Bundan sonra 1 yıl içinde tebliğ edilmeyen ceza, ceza olmaktan çıkacaktır.'' dediği ifade edilen açıklamada, Bakan Şimşek'in TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 22'nci maddesi ile Kabahatler Kanununda yapılan değişikliğe atıfta bulunduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Kanundaki değişikle, askerlik, seçim, nüfus, trafik, karayolu taşıma ve otoyollardan ihlalli geçişler sebebiyle kesilen para cezalarının ilgili idarelerce fiilin işlendiği tarihi takip eden bir yıl içerisinde ceza muhataplarına tebliğ edilmesi şartı getirilmiştir. Bir yıl içinde tebliğ edilemeyen bu idari para cezaları takip edilemeyecektir. Haberde yansıtıldığı gibi düzenlemenin vergi ve vergi cezalarıyla hiç bir ilgisi yoktur. Vergi ve vergi cezaları ile ilgili mevcut kurallarda hiçbir değişiklik söz konusu değildir."