BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  DÜNYA

Venezuela'nın lideri belli oldu

Sert çıkışları, açıklamaları ve Amerikan karşıtlığı ile bilinen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, dün yapılan seçimlerden galip çıktı.

Abone ol

Venezuela'da dün yapılan seçimde oyların yüzde 54'ünden fazlasını alan Devlet Başkanı Hugo Chavez, 3. kez seçildi. 1998 yılında ilk defa göreve gelen Chavez, 6 yıl daha ülkesine başkanlık edecek.

Başkanlık seçimlerinde rakibi Henrique Capriles’i geçmeyi başaran Chavez’in seçim zaferi, yerel saat ile gece yarısına yakın duyuruldu. Dünyada petrol üretiminde söz sahibi olan ve Chavez’in kişiliğine bağlı olarak kendine has ‘21. yüzyıl Hugo sosyalizmi’ uygulanan Latin Amerika ülkesindeki seçimlerde, Chavez oyların yüzde 54.4’ünü aldı. Ulusal Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 40 yaşındaki vali Capriles de verilen oyların yüzde 44.9’unu aldı.

Venezuela’nın 6 yıllığına başkanlığını tekrar yürütecek olan Chavez’in son zaferi ile birlikte ülkesinde arzuladığı kendi sosyalist düzeni kuracağı öngörülüyor. Chavez, ilk seçim zaferini 1998 yılında kazanmıştı. Chavez, dün yaptığı açıklamada, ‘‘Burada olanlar demokratik bir devrimdir’’ ifadelerini kullandı. Asker kökenli olan ve iki defa evlenip boşanan Chavez, 1954 doğumlu.