BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  DÜNYA

Venezuela'da Mahkeme binasına helikopterli saldırı

Venezuela'da çalıntı helikopterle, Yüksek Mahkeme ve bazı bakanlık binalarına saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı olmadı. Devlet Başkanı Maduro, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Abone ol

Venezuela'da Yüksek Mahkeme ve bazı bakanlık binalarına çalıntı polis helikopteriyle saldırı düzenlendi.

Enformasyon Bakanı Ernesto Villegas, çalıntı polis helikopterindeki saldırganların önce İçişleri Bakanlığına 15 el ateş açtığını, daha sonra Yüksek Mahkemeye yönelerek binaya ve binayı koruyan ulusal muhafız ekibine İsrail yapımı dört el bombası attığını kaydetti.

Saldırı düzenlendiğinde İçişleri Bakanlığında resepsiyon için 80 kişi bulunuyordu. Villages, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. 

CAN KAYBI YAŞANMADI

Devlet Başkanı Nicolas Maduro da olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Helikopterdekilerin ateş açtığını ve el bombası attığını belirten Maduro, saldırıda kimsenin zarar görmemesinin büyük şans olduğunu vurguladı. Saldırıyı adının Oscar Perez olduğunu söyleyen bir kişi üstlendi.

Perez, arkasında askeri üniformalı, yüzü maskeli ve silahlı oldukları görülen kişilerle yaptığı açıklamada, "İki seçeneğimiz var: ya yarın vicdanımız ve halk tarafından yargılanacağız ya da bu yozlaşmış hükümetten kendimizi kurtarmak için bugün eyleme geçeceğiz." dedi. Yetkililer, söz konusu kişiyi aramaya devam ediyor.