BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Veli Saçılık kimdir dünya onu konuşuyor

Veli Saçılık kimdir aslen nereli kaç yaşında? Gündemden düşmeyen isimlerden biri Veli Saçılık peki Veli Saçılık neden konuşuluyor Guardian Veli Saçılık ile neden röportaj yaptı? Veli Saçılık ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Veli Saçılık son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri. KHK ile işten atılan isimlerden biri olan Veli Saçılık şu an açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile eylem yapıyor. Peki gündemden düşmeyen Veli Saçılık kimdir neden eylem yapıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Kamuoyunda 'Hayata Dönüş Operasyonu' olarak bilinen Burdur Cezaevi'nde, 5 Temmuz 2000'de mahkûmlara yönelik operasyonda cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesiyle kolu koparılan Veli Saçılık, son çıkan KHK ile görevinden ihraç edildi.

İhraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi'nde eyleme başlayan Veli Saçılık, dünyaca ünlü İngiliz gazete Guardian tarafından haber yapıldı. Muhalefetin sembolü olan tek kollu adam olarak Guardian tarafından duyurulan Veli Saçılık'a terör örgütüne üye olmaktan soruşturma açıldı.