BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  SPOR

Vekilden Ulusoya mektup

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Şahin ve Ulusoy'a mektup gönderdi.

Abone ol

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a birer mektup göndererek, bir gazetede yer alan şike iddialarıyla ilgili olarak inceleme başlatılmasını istedi.

Şahin ve Ulusoy'a gönderdiği mektupta, bir gazetenin spor sayfasında yer alan haberde, Malatyaspor'un ligden düşmesi için düzenlenen bir oyunun açık ve net bir şekilde yer verildiğine dikkati çeken Aslanoğlu, yazısında şunları belirtti: ''Bugünkü Hürriyet gazetesi spor sayfasında yer alan 'İşte Şike İşte Belge' başlıklı yazıda Malatyaspor'un ligden düşmesi için düzenlenen bir oyuna açık ve net bir şekilde yer verilmiştir.

Türk futbolu ve Malatyaspor açısından çok önemli sayılacak bilgiler ve belgeler yine bu yazıda yer almaktadır. Konunun açık ve seçik irdelenmesi ve incelenmesi açısından bu yazıyı bir ihbar sayıp Bakanlığınızca gerekli inceleme başlatılacak mıdır? Malatyaspor'un ligden düşmesinin bu ve buna benzer olaylarla gerçekleştiği yine bu yazıda açıkça belirtilmektedir.

Çaykur Rizespor -Denizlispor maçında yaşanan olaylar ve bu maçın naklen yayın programındayken yayından kaldırılıp yerine Malatyaspor-Samsunspor maçının yayınlanması, Ankaragücü-Gaziantepspor müsabakası ile ilgili Vatan gazetesinde çıkan açıklamalar, maç ile ilgili diyaloglar maçın gününün değiştirilmesi, ayrıca Denizli-Fenerbahçe maçının 16 dakika uzaması, bu oyunların bir başka perdesi olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Malatyaspor Kulübü tarafından lig bitiminde yaşanan olayların incelenmesi ve irdelenmesi ile ilgili yapılan müracaatlarına karşın bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır. Konunun tarafınızca detaylı bir inceleme yapılarak tüm ayrıntıların kamuoyunun gözü önüne serilmesi Türk Futbolu ve Malatyaspor açısından son derece önemlidir.