BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

Vekilden töre cinayeti isyanı

Şanlıurfa vekili isyan etti ama o her cinayetin töre cinayeti olarak adlandırılmasına kızmıştı.

Abone ol AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Şanlıurfa'nın sadece töre ve namus cinayetleriyle anılmaması gerektiğini belirtti.

Özyavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 çocuk annesi Aysel Ç'nin, imam nikahıyla birlikte yaşadığı kişi tarafından öldürülmesinin ''töre cinayeti'' olarak anılmasını ve cinayeti kınadığını belirtti.

Kentin en küçük bir olayda bile töreyle ilişkilendirilmesini eleştiren Özyavuz, bu tür olayların başka illerde de yaşandığını ancak ''kıskançlık cinayeti veya cinnet'' olarak adlandırıldığını, basında ve kamuoyunda bu haliyle fazla yer almadığını kaydetti.

Ceylanpınar'daki cinayetin de aslında ''kıskançlık'' nedeniyle işlendiğini ancak kamuoyuna ''töre veya namus cinayeti'' gibi lanse edildiğini savunan Özyavuz, şunları kaydetti:

''Bu durum hem bölge insanı, hem de Şanlıurfa'nın imajı açısından çok kötü. Yaşanan olayı duyduğumda çok üzüldüm. Bir bayanın eşi ile kıskançlık tartışmasından sonra öldürülmesi hiç bir şekilde kabul edilemez. Ama bu tür olayların hemen kamuoyunda ve basında büyük yer alması için töre veya namus cinayeti gibi nitelendirilmesi de çok yanlış. Bu durumda hem aileler zan altında kalıyor, hem de kişiler mağdur oluyor. Şanlıurfa'nın sadece töre ve namus cinayetleriyle anılmaması gerekiyor. Bu konuda artık hem basının, hem de kamuoyunun daha hassas ve duyarlı olması gerekmektedir.''