BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

Vehbi Koç'un pek bilinmeyen yönü! Cuma geceleri...

Koç ailesini yakından tanıyan usta gazeteci Mehmet Barlas, Koç ailesiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Abone ol

Türkiye, son yıllarda yetiştirdiği en büyük işadamını ebediyete uğurladı. Son yıllarda birçok işadamını kaybettik ama hiçbiri Mustafa Koç'un vefatı kadar sarsıcı olmadı.

Bunda hiç şüphesiz Mustafa Koç'un genç denilebilecek yaşta vefat etmesinin yanısıra ılımlı çizgisi, insanlarla kurduğu olumlu iletişim ve çalışanlarına verdiği değerin büyük katkısı oldu. 

KOÇ AİLESİNİN 3 KUŞAĞINI DA İYİ TANIYOR

Mustafa Koç'un vefatıyla birlikte Türkiye ekonomisine yön veren Koç ailesi yeniden Türkiye gündemine geldi. Koç ailesinin 3 kuşağını da yakından tanıyan gazeteci Mehmet Barlas'a merak edilen tüm soruları yanıtladı.

VEHBİ KOÇ BABAMDAN BANA MİRAS

"Vehbi Koç bana babamdan miras kalan bir dosttur" diyen Mehmet Barlas ile Koç ailesini ve Mustafa Koç'un vefatını konuştu. Barlas, Koç'u "Ülke menfaatlerini gözeten ılımlı çizginin temsilcisiydi. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı ve devletle diyaloğu hiç koparmadı. Bu, işadamlarına örnek olsun" diye tanımladı.

KOÇ DİNDAR, MÜTEDEYYİN BİR İNSANDI

Vehbi Koç çok dindar, mütedeyyin bir insandı. Bir gün Koç Holding binasından çıkarken gördüm. O zaman bina Tophane'deydi. Yeniköy'e beraber gitmeyi teklif ettim kabul etti. Yol boyunca hiç konuşmadı. Sonradan öğrendim Perşembe günleri gereksiz konuşmazmış. Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gün ve gecesi hep dua ile geçirirmiş. Hatta sabah namazlarını da Fatih Camii'nde kıldığı bilinir.