BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA

'Veda mı ediyorsun' sorusuna Davutoğlu'ndan bomba yanıt

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında dün yapılan AK Parti MYK toplantısından çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Abone ol

AK Parti MYK toplantısında bir üyenin "Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı?" sorusuna, Davutoğlu'nun "Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum" dediği iddia edildi.

Bu bomba kulis Hürriyet Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin köşesinde yer aldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan MKYK toplantısında yetki devri sonrası dün Başbakan’ın AK Parti grubunda mesajlar içeren konuşması kafaları karıştırdı.  Dün yapılan AK Parti MYK toplantısı, suların durulmadığını gösteriyor. En azından hükümete yakın gazetecilerden Selvi'nin aktardıkları bu yönde.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Davutoğlu'nun dünkü grup toplantısındaki sözlerinin MYK'da gündeme geldiğini ve Başbakan'a "sözleriniz veda gibi algılandı" dendiğini yazdı...

Selvi, içeride yaşananları "AK Parti'deki gelişmeler nereye gider?" başlıklı köşesinde böyle anlattı:

"KARAR AŞAMASINDAYIM"

"MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız”

Toplantıdan sonra konuştuğum bir MYK üyesi, Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu” diye tanımladı.

Bu söz bugün yapılacak Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesine ilişkin beklentileri artırdı. Bu aşamada bir istifadan söz edilmiyor ama bugünkü görüşme kritik."

Yazının tamamı için