BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ve yeni kar yağışı kapıdan girdi

Günlerdir beklenen kar yağışı nihayet Edirne’nin Hamzabeyli sınır kapısında etkili olmaya başladı. Sıcaklık -6'ya kadar düştü.

Abone ol

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarının ardından Edirne’nin Hamzabeyli sınır kapısında tipi şeklinde kar yağışı başladı.

Kar yağışının devam ettiği sınır kapısında Karayolları ekipleri de hazır bekliyor. İstanbul'da ise yarından itibaren kar yağışı bekleniyor.

screen-shot-2012-12-19-at-2.09.37-pm.png

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Edirne şehir merkezinde yağış bulunmazken 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli gümrük kapısında sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle Hamzabeyli sınır kapısında Karayolları ekipleride iki kar küreme ve tuzlama aracıyla hazır bekliyor. 

SINIR KAPISINDA SICAKLIK -6

Şehir merkezinde hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçülürken sınır kapısında hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşüyor.Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli köyü tamamen beyazlara bürünürken vatandaşlar kar yağışının bu yıl geç kaldığını ve geçen yıl Ekim ayında kar yağdığını belirttiler.

DOĞU'DA 1 METREYİ AŞTI

Kar yağışı doğu illerinde yaşamı durma noktasına geldi. Bazı illerde kar kalınlığı kent merkezlerinde 1 metreyi aştı.

screen-shot-2012-12-19-at-3.45.57-pm.png

TUNCELİ'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hafta sonuna kadar eğitime ara verildiği bildirildi.Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 17 Aralık'tan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kentte bugün eğitime ara verildiği anımsatıldı.

Kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun tekrar toplandığı belirtilen açıklamada, il merkezindeki okullarda eğitime verilen aranın, kurulun aldığı karar doğrultusunda iki gün daha uzatıldığı kaydedildi.

İlçelerde ise kararın Kaymakamlıkların yetkisinde olduğu belirtildi.

SİVAS MALATYA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas-Malatya Karayolu'nun Kangal-Hekimhan bölümünde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Kangal-Alacahan-Hekimhan arasında etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya Karayolu'nda görüş mesafesinin düşük olduğu bildirildi.

Bu nedenle güzergaha araç bırakılmadığını kaydeden yetkililer, tipinin etkisini azaltmasının ardından yolun ulaşıma açılacağını belirtti. Ulaş-Kangal arasındaki Yağdonduran mevkisinde de sabah saatlerinde ulaşımın aksadığını bildiren yetkililer, güzergahın Kangal'a kadar ulaşıma açık olduğunu kaydetti.

Sivas-Erzincan Karayolu'nun Kızıldağ Geçidi'nin de zaman zaman ulaşıma kapandığını ifade eden yetkililer, Divriği-Arapgir yolunun trafiğe kapalı olduğunu, Kangal-Divriği, Altınyayla-Kangal ve Kangal-Gürün yollarında da ulaşımın güçlükle sağlandığını belirtti.

TUNCELİ OVACIK YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli-Ovacık Karayolu'nun da kar kayması sonucu ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 86. Şube Şefliği ekiplerinin, Tunceli-Ovacık Karayolu ile ulaşımın güçlükle sağlandığı Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

OVACIK'TA KAR KALINLIĞI 1 METRE

Ovacık ilçesinde 3 gündür yağan kar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Ovacık'ta, vatandaşlar evlerinin ve iş yerlerinin önünde kar temizliği yapıyor.

Yolların kapalı olması ve kar kalınlığının yüksekliği nedeniyle ilçede vatandaşların büyük bir bölümü araçlarını kullanamıyor. İlçenin en işlek caddesi dışındaki yerlerde neredeyse araç kullanmak mümkün değil.

Tunceli kent merkezinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi, belediye ve Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tunceli Belediyesi ekipleri, 18 Aralık'ta başlatılan karla mücadele çalışmaları kapsamında toplanan kar birikintilerini kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLDU

İstanbul-Sivas uçak seferleri, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 09.50'de yapılması gereken TK-2662 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve saat 12.10'da Nuri Demirağ Havaalanı'ndan yapılması planlanan TK-2663 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşlarının, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Ayrıca Pegasus Hava Yolları'nın saat 06.20'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan PC-250 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve saat 08.00'de Nuri Demirağ Havaalanı'ndan yapılması gereken PC-251 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşlarının da olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemediği belirtildi.

PERŞEMBE KAR GELİYOR

screen-shot-2012-12-19-at-10.29.42-am.png

screen-shot-2012-12-19-at-10.29.53-am.png

VAN, BİTLİS, MUŞ'TA HAYAT FELÇ

Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 309 köyle ulaşım sağlanamıyor.Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'nden alınan bilgiye göre, kentte önceki gün etkili olan kar yağışı sonrası Van merkez ve ilçelerde ulaşıma kapanan 218 köy yolundan 139'u iki gün süren çalışmayla açıldı.

Halen 79 köy yolunun kardan kapalı bulunduğu kentte, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının 80 iş makinesi ve 150 personelden oluşan 15 ekip ile aralıksız sürdüğü bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti.

screen-shot-2012-12-19-at-3.45.51-pm.png

-Bitlis-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle 85 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis'te de yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 70, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye ulaştığını bildiren yetkililer, belediye ve karayolları ekiplerinin de yollarda kar temizleme çalışması yürüttüğünü belirtti.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

-Muş-

Muş'ta önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, kent merkezi ve ilçelere bağlı 145 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmaların 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız süren kar yağışı nedeniyle açılan köy yollarının tekrar ulaşıma kapandığını söyledi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise Muş-Bingöl karayolu Buğlan Geçidi, Muş-Erzurum karayolu Seferek Geçidi ile Muş-Kulp karayolu Kozda Dağı mevkilerinde ekiplerin yol temizleme çalışması yürüttüğünü ifade etti.

Kar kalınlığının kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu ve kar yağışının hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.