BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Ve 'yasaklı kitap' internete düştü

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın yasaklanan kitabı "İmamın Ordusu" sanal ortamda "Dokunan Yanar" başlığıyla yayımlandı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın yasaklanan kitabı "İmamın Ordusu" sanal ortamda "Dokunan Yanar" başlığıyla yayımlandı. Kitabın taslağını polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internetteki dökümanın gerçek olduğunu iddia etti.

Kitabı ise şuana kadar 9 bin kişi bilgisayarına indirdi.

Ahmet Şık'ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam'ın Ordusu' ile ilgili olarak polis Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı. Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu' olduğu iddia edilen kitap taslağı Twitter'dan paylaşıldı.

298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söylemiş ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirmişti.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabının internette yayımlanması üzerine Basın Savcılığı inceleme başlattı.

BU KİTAP O KİTAP MI?

Sanal alemde şimdiden binlerce kişinin ulaştığı kitap gerçekten Ahmet Şık'ın kaleme aldığı kitap mı?

Kitabın giriş bölümündeki şu bilgi notu dikkat çekici:

"Ahmet Şık'ın yazdığı ve çalışma başlığı 'İmamın Ordusu' olan kitabı şu anda "Dokunan Yanar" başlığıyla ekranlarımızda... Kitabın sahte kopyalarının elektronik ortamlarda dolaştığı şu günlerde, okurların 'kitabın aslı'nı okuma olanağının sağlanmasını demokratik bir görev, düşünce özgürlüğünün savunulması yönünde bir katkı olduğu inancındayız. Kitabı internet ortamında yaymamızın tek nedeni ve amacı bundan ibarettir..."

AYDIN ENGİN: BU KİTAP GERÇEK KİTAP!

Kitabın taslağını polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internette paylaşılan kopyayı inceledi. Ve kopyanın gerçek olduğunu açıkladı.

'Bugün bana bir mail yollandı. Ahmet Şık'ın kitabının orijinalinin kendilerine İsveçli aktivistlerce iletildiğini belirtiyorlar ve benden gerçekten kitabın orijinali olup olmadığını soruyorlar. Baktım tümüyle orijinal'