BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Ve tutuklular cezaevinden çıktı!

Şike soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan ancak tahliye kararı çıkan isimler Metris Cezaevi'nden çıktı.

Abone ol

Tam 5 ay kaldılar Metris Cezaevi'nde... Mahkeme, şike soruşturması iddianamesinin kabulüyle tahliyelerine karar verdi 8 ismin... Alınan kararın ardından özgürlüklerine kavuştular. Tutuklular, Metris Cezaevi önünü dolduran taraftarlara ve hayranlarına sadece el sallamakla yetindi.

METRİS'TEN BÖYLE AYRILDILAR... TIKLAYIN!..

''Futbol'da şike'' davasında, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararını açıklayınca bu isimler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Metris Cezaevi'nden ayrıldı.

Mahkemenin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararının ardından Beşiktaş'tan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin futbolcuları İbrahim Akın, İskender Alın, Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut işlemlerinin tamamlanmasının ardından Metris Cezaevi'nden ayrıldı.

Kararın açıklanmasının ardından, kulüp yöneticilerinin yanı sıra tutuklu bulunan isimlerin yakınları ve avukatları ile Beşiktaşlı taraftarlar Metris Cezaevi önüne geldi.

Beşiktaş Kulübü'nde yönetici olan aynı zamanda tahliyesine karar verilen isimler arasındaki Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı'nın da avukatlığını yapan Ahmet Akpınar ve Doğan Küçükemre'nin yanı sıra Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli de cezaevine geldi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu bulunan ve üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu, ayrıca 6250 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapılması hakkındaki kanunu göz önüne alarak tahliyelerine hükmetmişti.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN TEZAHÜRAT

Beşiktaş taraftarları Metris'ten çıkışları sırasında Adalı ve Havutçu lehine tezahüratlar yapıp meşale yaktı.

Adalı ve Havutçu da 'Beşiktaş'ın çocukları' tezahüratlarına alkışlarla karşılık verdi. Havutçu'nun eşi Neslihan Havutçu eşinin tahliyesi sırasında gözyaşlarını tutamadı.

HAVUTÇU SUNROOFTAN ÇIKTI VE...

Tayfur Havutçu, aracın 'sunroof'undan çıkarak kendisini karşılamaya gelen taraftarların elini sıktı.

TOROMAN: MUTLUYUZ

Taraftarlar da Havutçu'ya Beşiktaş atkısı hediye etti. Havutçu'yu karşılamaya giden Beşiktaş kaptanı İbrahim Toraman, "Mutluyuz, ne söyleyebiliriz ki. Çok mutluyum, hocayı görebildim. Tayfur Hoca'yı gördüm, Serdar Hoca'yı göremedim. Tayfur Hoca çok moralliydi. Herşey şimdi daha iyi olacak. Tahliyeleri bekliyorduk" dedi.

TAYFUR HAVUTÇU'DAN İLK AÇIKLAMA

Tahliyesinin ardından evine giden Tayfur Havutçu, evinin önünde DHA'ya kısa bir açıklama yaptı. Tahliye olduğu ve ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Havutçu, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağını ve merak edilen bütün sorulara cevap vereceğini söyledi.

Öte yandan Tayfur Havutçu'yu evinde ilk ziyaret edenler arasında Siyah-beyazlı futbolculardan İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber yer aldı.

İŞTE TAHLİYE ANLARI