BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ve şike zanlıları serbest kalıyor!

Futbolda şike soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan spor adamlarına bayram müjdesi geldi. İçeride yatanlar bugün yarın çıkabilir..

Abone ol

Türkiye aylardır onları konuştu. Gözaltına alınış şekilleri, sorgulama hukuksuzlukları ve telefon kayıtlarıyla gündemden hiç düşmediler..

Her fırsatta suçsuz olduklarını söylediler.. Ancak onları titizlikle takip ettiren Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Berk'e göre suçları sabitti ve bu suçun karşılığı hapis cezasıydı..

Zanlılar içeride yatarken, dışarıda ise her ağızdan bir ses çıktı. Kimilerine göre şike girişimine verilen cezalar çok abartılıydı. Bu görüşe katılan kulüpler de boş durmadı. Önce Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç'a çıktılar ve cezaların çok olduğu yönünde dert yandılar.

Bakan destek çıkmayınca bu kez kendi aralarında toplandılar ve imza toplamaya başladılar. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine başta Beşiktaş  olmak üzere bazı kulüpler verdiği imzayı geri çekti..

Ya da bize öyle aktarıldı..

Ancak ortaya çıktı ki, o imzalar atılmış ve harekete geçilmiş bile.. Habertürk yazarı Atilla Türker, olayın ayrıntılarını bugün köşesinde yazınca, meselenin pek de bize aktarıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı.

Türker'in iddiasına göre imzalar atılalı çok oldu. Hatta şike suçundan içeride yatanlar bayramdan önce dışarı çıkmaya hazırlanıyor.

Türker bu ayrıntıyı köşesinde şu satırlarla okurlarına aktardı:

"Dün öğleden sonra... Milletvekili bir dostumuz aradı ve uyardı: Şiddet yasasının değişmesi için imzalar atılmaya başlandı. En geç 15 güne kadar bu yasa değişir.

İlginç bir bilgiydi... Konunun üzerine gittim. Doğruydu. Peki ne gibi değişiklikler olacaktı?

Şöyle: Malumunuz, 6222 sayılı mevcut yasada şike yapan kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. İşte yeni değişiklikle bu süre 1 ile 3 yıl arasına inecek. Haliyle şike iddiasına adı karışmış kişiler için son derece sevindirici bir haber bu...

Bu kadar da değil...

Şikeye teşebbüsün cezası ise 6 ay ile 18 ay arası olacak. Başka? Teşvik primi vermek yine suç kapsamında tutulacak... Cezası mı? 1 ay ile 3 ay arası... Şimdi sorabilirsiniz, bu değişikliğin açılımı nedir?

Şudur: Hukuk sistemimizde 2 yıla kadar olan hapis cezaları ertelenebiliyor ve para cezasına çevrilebiliyor. Yasada yapılacak bu değişiklik sonrası onlarca kişi çok kısa bir süre sonra özgürlüğüne kavuşabilecek"

Bunun Metris'te yatanlar için bir bayram müjdesi olduğunu ifade eden Türker'e göre zanlılar bayramdan önce teker teker özgürlüklerine kavuşacak ve şike davası daha başlamadan sona erecek..