BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51
HABER /  DÜNYA

Ve İran resti çekti! Açık açık söylediler

İran'dan ortamı gerecek bir açıklama geldi. İran, Avrupa'nın Tahran'ı tehdit etmesi halinde füzelerinin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkaracağını açıkladı.

Abone ol

İran merkezli Fars Haber Ajansına konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, "Avrupa İran'ı tehdit ederse muhafızlarımız füzelerin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkaracak" dedi.

Şimdiye kadar Avrupa'nın kendilerine bir tehdit oluşturduğunu hissetmediklerini belirten Selami, bu yüzden henüz füzelerin menzilini artırmadıklarını söyledi.

MUHAMMED BİN SALMAN HAMANEY'E HİTLER DEMİŞTİ...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, İran'ın dini lideri Ali Hamaney için "Ortadoğu'daki yeni Hitler" suçlamasında bulunmuştu. Amerikan New York Times gazetesine konuşan Prens Salman, Hamaney yönetimi altındaki İran'ın yayılmacı politika güttüğünü iddia ederek bunun durdurulması gerektiğini ifade etti.

Salman, "Avrupa'nın geçirdiği tecrübelerden barışçıl siyasetin işe yaramadığını gördük. Avrupa'da ve Ortadoğu'da yaşananların tekrar etmemesi için yeni bir Hitler'i İran'da istemiyoruz" ifadesini kullanmıştı.