BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA

Ve Has Parti kapandı!

HAS Parti kongresinde 165 delege kapatma önergesini onayladı. Böylelikle HAS Parti kapanmış oldu.

Abone ol

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, parti genel merkezinde başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti binasına alkışlar eşliğinde geldi. Partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında arbede ve tartışma yaşandı.

HAS Parti Olağanüstü Kongre'sinde, yapılan oylama sonucu partinin feshine karar verildi.

Delegelerin 165'i partinin kapatılması yönünde oy kullanırken 12 kişi partinin devam etmesini istedi, 2 oy geçersiz sayıldı.

Has Parti'nin kapanmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. İlk defa bir sağ parti askeri ya da bir mahkeme kararı olmadan kendi kendini fesh etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına Ahmet Demircan seçildi. Öte yandan parti dışında kurulan dev ekrandan, binaya giremeyen partililere kongre canlı olarak sunuluyor. Parti çevresinin Türk bayrakları ve parti amblemleri ile süslendiği görüldü.

BEKAROĞLU:  "BEN İKNA OLMADIM"

Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partisinin kapatılıp Ak Parti'ye katılması noktasında kendisinin ikna olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un ardından kongrede konuşarak kendisinin ve bazı arkadaşlarının partinin kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi.

İki yıl önce bir amaç için biraraya geldiklerini ve bunu gerçekleştirmek için çok çalıştıklarını anlatan Bekaroğlu, bir başka partiye katılmak isteyenlerin katılabileceğini, ancak partinin geleceği ile ilgili kararı kalanların vermesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü iktidarını oluşturduğunu, ancak Türkiye'nin daha iyi yönetilen, daha demokratik ve şeffaf bir ülke olamadığını iddia eden Bekaroğlu, kendisinin AK Parti'ye katılmak konusunda ikna olmadığını vurguladı.

PARTİLİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Yasa gereği oy kullanan delegenin yarısından fazlasının “Evet” demesi halinde partinin kapatılabileceğini anlatan Bekaroğlu, kayıtlı delegelerden 180'inin salonda olduğunu da belirterek partinin kapatılmasını istemeyen delegelere oy kullanmama çağrısında bulundu.

HAS Parti'nin misyonunu devam ettireceklerini bildiren Bekaroğlu'nun konuşmasının ardından, partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında kısa süreli arbede ve tartışma yaşandı.