BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Ve Fenerbahçe istediğini yaptırdı!

Mehmet Ali Aydınlar'ın gitmesini, yerine de Şenes Erzik'in gelmesini bekleyen Fenerbahçe'nin iki isteği de 16 gün içinde gerçekleşti.

Abone ol

3 Temmuz'da Türkiye'nin gündemine oturan "futboldaki şike davası" hiç kuşku yok ki en fazla Fenerbahçe Kulübü'nü etkiledi. Geçen sezonu şampiyon bitiren ancak Ağustos 2011'de Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yönetimi, o günden sonra dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın koltuğundan inmesi gerektiğini ifade etti. Hatta bunu basın toplantıları düzenleyerek yüksek sesle dile getirdi.

Bu talebini 26 Ocak'taki Genel Kurul'da bu kez de "kürsüden" paylaşan sarı-lacivertli yönetimin bu isteği 31 Ocak'ta gerçek oldu! Bir dönem aktif olarak Fenerbahçe yönetiminde bulunan Mehmet Ali Aydınlar, o tarihte yaptığı yazılı açıklamayla istifa etti. Aydınlar'ın yanı sıra başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ da görevlerini bıraktı.

İşte bu, 3 Temmuz'dan bu yana tarihinin en çalkantılı dönemini geçiren fakat her platformda "Biz haklıyız" diyen Fenerbahçe'nin, Aydınlar'ın TFF Başkanı olarak kalmasını isteyen 17 kulübe karşı bu süreçte kazandığı ilk zaferdi.

İkinci zafer ise bugün geldi...

Fenerbahçe yönetiminin, TFF Başkanı olmasını istediği hatta Asbaşkan Cihan Kamer'in 26 Ocak'taki Genel Kurul'da kursüden "görev çağrısında" bulunduğu Şenes Erzik, 27 Şubat'ta, 15 yıl önce bıraktığı koltuğa dönmek üzere...

Kısacası Aydınlar'ın gitmesini ve Erzik'in gelmesini isteyen Fenerbahçe, 16 gün içinde bu iki isteğine de ulaşarak "dediğini yaptırmış" oldu.

CİHAN KAMER: ŞENES ERZİK EN MÜKEMMEL ÇÖZÜM

Erzik'in gelmesini isteyen Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer, sevincini Twitter hesabında paylaştı:

"Hatırlarsanız hem genel kurulda hem de TRT'deki konuşmamda Şenes Bey'in daha çok topa girmesi gerektigini savunmuştum. Eğer Şenes Bey, TFF Başkanlığı'nı kabul ederse bence futbolumuzun yaşadığı bu süreçte en mükemmel çözüm olacaktır. UEFA'daki itibarı sebebiyle TFF-UEFA ilişkileri çok iyi bir sürece girecek ve umuyorum kulüplerimizin durumu futbol gerçekleri içinde değerlendirilecek. Artık ülkemizde futbol konuşulmaya başlanacaktır. Kişisel olarak pozitif degerlendiriyor; tabii ki aday olması noktasında takdiri yonetim kurulumuz değerlendirecektir diyorum"