BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32

Vay arkadaş; spor eğitiminde de sorunluyuz!...

Sadece sanatta değil, sporda da işler karışmış.

KONSERVATUARLAR SANATÇI ÖĞRETİM ELEMANLARI HAZİRAN 2017 TEŞVİK İKRAMİYELERİNİ (7 MAKAM/İMZA YÜZÜNDEN) HALA ALAMADILAR. LİSTELER SON İMZA OLAN BAŞBAKANLIK'TA, 20 GÜNDÜR BEKLİYOR...SANATÇILAR;YÖNETMELİKTE (TİP SÖZLEŞMESİ) BİR MADDE DEĞİŞMEDİĞİ İÇİN, YİNE  MAĞDUR EDİLİYOR?..

GÜNCEL/KÖŞE YAZARLARI: Hükümeti destekleyen yazarların paraya para, geziye gezi demedikleri bir zamandan geçiyoruz. Allah artırsın!.. Makamlarca uçağa alınanlar tevazudan uzaklar…Ülkeyi ben yönetiyorum,idarecileri ben yönlendiriyorum, en çok okunan yazar benim havaları v.b. satır aralarında okunuyor. Bazı köşe yazarları, 5 Temmuz ile ilgili hazırladıkları aynı metinleri yurt içinde ve dışında okuyarak/anlatarak halkın bilinçlenmesine yarar sağlıyorlar!.. Çünkü, bir çok köşe yazarı; ben dün Afyondaydım, geçen hafta Almanya’daydım v.b. diye yazılarında belirtiyorlar. Eğer, o toplantılarda, yazdıkları argolu/küfürlü/aşağılayıcı dili kullanıyorlarsa vay dinleyenlerin haline!...Allah, yardım etsin…

NTV Spor’da yayınlanan 'Spor Servisi' programında gündemi yorumlayan Mehmet Demirkol'un yorumlarından öne çıkanlar şöyle:

"…Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın futbolun gelişiminde daha aktif rol oynaması gerekiyor. Şunlar olmayacak. Futbol lisesi var. Oraya torpilli adam almayacaksınız kardeşim. Beşiktaş altyapısı, Fener altyapısı… ‘İşte Başkan, bizim yeğen var, çok da futbol oynamak istiyor. Bi görsen Rıdvan. Rıdvan’ın daha tekniği… Ha bu arada bizim inşaat işi ne oldu? Aa ayıpsın abi.’ Bunlar olursa olmaz. 13-14 yaşındaki çocuklara bu işler torpille dönüyor dersen bu çocuktan ne olur ki? Burada düzen böyle dönüyor. Bu düzeni kırmazsan da hiçbir şey düzelmez. ‘Ya bu düzen değişmez’… Bu düzen değişmez diyen gitsin abi. Değişir. Bu ülkede çok şey değişir. Bu ülke kurtuluş savaşını yaşadı. Bu ülke yeniden kuruldu ve şahane de bir yer oldu. Bu ülke değişir, 3 tane kafayı takmış adama bakar. ‘Bu ülkeden bir şey olmaz’… Senden bir şey olmaz, defol. Senden olmaz. Ben görüyorum çoluk çocuğu ne kadar yetenekli adamlar olduğunu etrafta. Beden eğitimi okullarından çıkan çocuklar ne oluyor biliyor musun? Polis oluyor hepsi. Memleketin polise ihtiyacı da var, onlar da fizikli çocuklar. Ama hepsi polis olmasın ya, bir kısmı da antrenör olsun bir zahmet. Aldıkları eğitimin karşılığını versinler. Bunlar zor işler değil ki. Bak, Atınç’ın bonservisiyle olur. Maliyetli işler değil. Akıl koyacaksın ortaya. Türkiye’de Spor Bakanlığı bu kararı verecek, Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı verecek. Bu futbolu arpalık olmaktan çıkaralım.” (NTV Spor Servisi/Mehmet Demirkol)    

“….Bunu devlet ve belediyeler yapacak!

Aman yanlış anlamayın! “Kulüp kurun, yarışın” demiyorum.

Burası o çok korktuğunuz komünist rejim ile yönetilen bir ülke değil!

Sizler bu yatırım yapacak kulüplere, destek verin!

Belli şartları yerine getirmek kaydı ile arsa verin!

Kontrol edin!

Şartları koyun. İçine bu kadar çim saha yapacaksın. Ayda minimum şu kadar çocuğa spor yapma şansı tanıyacaksın gibi şartlar koyun!

Yerine getirmeyen kulüpten geri alın, bir başkasına verin!

10 Amerikalı kadın basketbolcu getirip şampiyon olmaya kalkmayın, 1.000 tane kızımızın basketbol oynamasına imkan verin!

Ülkemizde yaptığınız statlar, güzeldir…

Belki de Avrupa’nın en yeni ve güzel statları bizdedir.

Sakın bu statlara, “alt yapı yatırımı” demeyin!

Evet, inşaatı yaparken kazıyorsunuz, ama bu alt yapı falan değil!

Burada en üst yapıdaki oyuncular oynar, onlar da 15 günde bir oynar… Antrenman bile yapamaz…

Buralar, gösteri yerleridir……..

Gerçek, futbolda alt yapı kurmanın maddi zorluğudur…

Aziz Yıldırım’ın Gebze’de yapmayı planladığı, “3 Temmuz Futbol Akademisi” projesinin aslı da budur…

Bu yazının da, ilham kaynağıdır!

Sevelim sevmeyelim, sporu seven bir Cumhurbaşkanımız var. Beğenelim beğenmeyelim, her konuda yetkisi ve sorumluluğu var… Aslında bir şans… Ancak doğru yönlendirmek lazım… Stadyumlar inşa ederek alt yapı kuramayacağımızı anlatmak lazım… Uzun dönemli, planlı bir organizasyona yönlendirmek lazım… Bunu da fırsat kaçmadan, hemen bu gece yapmak lazım!” 

Ve,son alıntımız F.Altayllı’dan;

“SPOR Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray’ın sahaya 11 yabancıyla çıkmış olmasını eleştirerek “İçime sinmedi” demiş.

Vallahi kurallara aykırı bir durum yoksa eğer, sinse de çıktı sinmese de çıktı 11 yabancı sahaya.

Benim Spor Bakanı Bak’a sormak istediğim bir şey var.

Sayın Bakan acaba Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın sahaya 5 yabancıyla çıkmasını, geçen yıl Eurolig finalinde tüm maçı yabancı oyuncularla oynayarak şampiyon olmasını ve tek yerli oyuncu kaptan Melih Mahmutoğlu’nun sahaya sadece kupa töreninde ayak basmasını içine sindirebilmiş mi?

Onu sindirdiyse bunu da sindirir.

Olmadı bir soda.

Sağlığa da yararlı.” ..

Çok doğru, açık ve net  sözler…

Üzerlerinde düşünmek gerekli!..

Yıllardır büyük takımların hazırlık okulları açtığını biliyoruz..Oğlumu da götürmüştüm bir ara.

Ama, bu okullardan bir isim çık(mıyor)madı.

Sebepleri yukardaki yazıların içinde!...

Antrenör değiştiriyor, Avrupa’dan isimler getiriyor, ithalata değer verip, yerliyi öldürüyor, sonra da başarısızız diyoruz…

Yazık;  aileler ve gençler  boşuna uğraşıyor, bir ümitle koşturuyor…

Üzüldüğüm;

Kimse de gerçek çözümü sorgulamıyor.

Ne oluyor demiyor…

Hayret ki, hayret!...

GÜNÜN ŞARKISI

Aldattın beni, seviyorum diye kalbimi yaktın
Günahımı sen çek, mihrabımı elinle yıktın
Çılgınca severken aşkımdan nasılda bıktın
Günahımı sen çek, mihrabımı elinle yıktın