BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

VATSO Erivana çıkartma yaptı

10. Uluslararası Erivan Fuarı'na katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) heyeti, Ermeniler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Abone ol

Ermenistan Seyahat Acenteleri Birliği'nin davetlisi olarak 10. Uluslararası Erivan Fuarı'na katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) heyeti, Ermeniler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Dün akşam Erivan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından VATSO onuruna verilen yemekte karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, iki oda arasında ekonomik iş birliği protokolü imzalandı.

ERİVAN'DA SICAK KARŞILAMA

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi noktasında üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Kandaşoğlu, "Burada gördüğümüz sıcak ilgi bizi ilerisi için ümitlendiriyor. Bugün burada Erivan ve Van arasında ekonomik ve ticari iş birliği için bir arada bulunmaktayız. Bu kadar sıcak ilginin olduğu, iyi niyetin olduğu bir ortamda tabii ki iş birliği ortaya çıkacaktır. Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyelerinebizlere gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Andenik Aleksyan ise Van Ticaret ve Sanayi Odası heyetini ülkelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Bizler tüccar insanlarız. Ticaretin dili, dini, ırkı olmaz. Bizler öncelikle ekonomik ve ticari iş birliği geliştireceğiz. Önümüzdeki süreçte Van Ticaret ve Sanayi Odası ile daha iyi ilişkiler geliştireceğiz. Bu iyi niyetimiz herkese örnek olacaktır" dedi.

Daha sonra Van ve Erivan Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ekonomik ve ticari iş birliği protokolü imzalandı. Protokolde iki oda arasında karşılıklı fuarlara katılmak, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi anlamında konferans ve seminerler yapmak, ticari organizasyonlar ve karşılıklı geziler düzenlemek, iki odanın aylık yayınlarının paylaştırılması gibi maddeler yer aldı. Protokolün iki yıl geçerli olacağı belirtildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Erivan Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol töreninden sonra VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Andenik Aleksyan'a Van kilimi ve plaket takdim etti. Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aleksyan ise VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na biblo hediye etti. Programa; Van Belediye Başkan Yardımcısı İdris Canbay, Ermenistan Ekonomi Bakanlığı Turizm Müdürlüğü Mehak Apresyan, Ermenistan Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ara Petrosyon, Ermenistan Seyat Acentaları Birlği Başkan Yardımcısı Yeghishe Tanasyan, TÜRSAB temsilcisi de katıldı.