BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

'Vatikan’ın önemini Feto 1998’de anlamıştı'

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vatikan ziyaretinin başladığı gün "Vatikan’ın önemini Feto 1998’de anlamıştı" başlıklı yazısında Vatikan'ın önemini anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi Vatikan ziyaretinin başladığı gün Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'tan ilginç bir yazı geldi. Yazısına "Vatikan’ın önemini Feto 1998’de anlamıştı" başlığını atan Barlas, Vatikan ziyaretinin Batı dünyası ile ilişkiler açısından neden önemli olduğunu anlattı. 
 
CHP'lilerin iktidarı eleştirmek için argo kelimeleri aramakta geçirdikleri zamanı bugünün dünyasını anlamaya harcasalar, siyasetin kalitesinin yükseleceğini savunan Barlas, "Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan ziyareti dolayısıyla 'Papalık ne demektir' sorusuna Google amcadan cevap arasalar, beyin hücreleri gelişirdi" ifadelerini kullandı.

FETO VE PAPA: Bir günlüğüne Cumhurbaşkanı'nın Vatikan ziyaretinin ne anlama geldiğini anlamaya çalıştığını belirten Mahmet Barlas, "Düşünün ki İtalyan Hükümeti FETÖ okullarının açılmasına izin vermediği halde Fetullah Gülen bu ülkedeki faaliyetlerini Vatikan üzerinden Hıristiyan dünyası ile ilişki kurmaya yoğunlaştırmıştı" hatırlatması yaptı. Ardından da şöyle devam etti Barlas: 

FETO VATİKAN'DA: Papa 2. Jean Paul'ü Şubat 1998'de Vatikan'da ziyaret eden Gülen, Vatikan'ın, 1965'te sonuçlandırarak dünyaya duyurduğu 2. Vatikan Konsili'nde benimsenen "Dinlerarası ve kültürlerarası diyalog" tezini kendi çalışmalarında da kullanmaya başlamıştı. FETÖ'nün İtalya genelinde, Roma'da "Tevere Enstitüsü", Milano'da "Alba Kültürlerarası Derneği", Modena ve Venedik'teki "Milad Kültürlerarası Diyalog Derneği" olmak üzere 4 ayrı şehirde farklı diyalog dernekleri bulunuyormuş..."

VATİKAN NE DEMEKTİR?: "Papa, Katoliklerin başı olarak yeryüzündeki tüm Katoliklerin 'Kutsal Pederi'dir, ama sadece ve sadece Vatikan devletinin devlet başkanıdır" hatırlatması yapan Barlas yazısını şöyle bitirdi: "Dünyada Vatikan'ın doğrudan ya da dolaylı olarak sahibi olduğu veya yönlendirdiği günlük, haftalık ve aylık 200'den fazla gazete ve dergi, 154 radyo istasyonu veya emisyonu, 49 TV kanalı veya kablolu yayını bulunmaktadır. Vatikan, dünyanın önde gelen birçok şirketinde hissedardır. Çeşitli ülkelerde sayısız gayrimenkulü vardır. Birçok bankanın ortağıdır."