BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  GÜNCEL

Vatanım Sensin 5. bölüm fragmanı Albay Cevdet'in planı!

Vatanım Sensin 5. bölüm fragmanı yayınlandı. Kanal D'nin büyük beğeni toplayan dizisi Vatanım Sensin yeni bölümde, laylar karşısında soğuk kanlı tutumuyla dikkat çeken Alpay Cevdet, bu hainlerden intikamını da yine aynı soğukkanlılıkla alacaktır.

Abone ol

Vatanım Sensin 5. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanı ve yeni bölümü merakla beklenilen Vatanım Sensin yeni bölümde, kayıp silahları arayan Cevdet, hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Vatanım Sensin dizisinden detaylar internethaber.com'da.

VATANIM SENSİN 5. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Yunan ordusunun içine sızarak, Anadolu’daki milli mücadeleye destek için kayıp silahları arayan Cevdet, hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Silahlara ulaşmak için, Eftalya’nın evinde bulduğu harita ile yola çıkan Cevdet, bu yolculuğa çıkarken Menemen'de insanları katledip, kadınlara tecavüz eden işgalci askerleri de yanına alır. Olaylar karşısında soğuk kanlı tutumuyla dikkat çeken Alpay Cevdet, bu hainlerden intikamını da yine aynı soğukkanlılıkla alacaktır.  Vatanım Sensin, heyecan dolu yeni bölümüyle bu Perşembe Kanal D’de...

VATANIM SENSİN 5. YENİ BÖLÜM 2. FRAGMANI

VATANIM SENSİN 4. BÖLÜM ÖZETİ

Vatanım Sensin son bölümünde şunlar yaşandı: Cevdet, Hilal’i yangınların arasından çıkartıyor ve sürpriz bir karar alarak artık bir süre aynı çatı altında yaşayacaklarını bildiriyor. Bu gelişmenin ardından Cevdet’i daha yakından inceleme fırsatı bulan Azize’nin sevdiği adamın odasında bulduğu fotoğraf, içerisinde bir umut ışığı yakıyor. Öte yandan Cevdet ve Azize’nin aynı evde yaşamasından huzursuz olan Tevfik, kocasına hala büyük bir aşkla bağlı olduğunu bildiği Azize’ye yakınlaşma çabalarına devam ediyor. Türkler tarafından hain ilan edilen Cevdet, kendisini hedef alan yangının ailesine zarar vermesi üzerine bir ders çıkarırken; Azize’nin tüm düzeni alt üst olur. Yıllardır ailesini bir arada tutmak için türlü mücadeleler veren Azize, artık hayatını tamamen değiştirebilecek bir karar vermek zorundadır. Cevdet’in de isteği üzerine gurur yapmayı bırakıp, Yunan Konağında kalmaya başlar. Vatanından sonra ailesiyle de sınanan Cevdet, silahları bulabilmek için Yunan resepsiyonunda tanıştığı Eftelya’nın peşine düşer. Ancak bunu fark eden bir isim vardır. Çocukluk arkadaşı ve yaşadığı tüm dramların sebebi olan Tevfik, bir kez daha hiç düşünmeden onun hayatını tehlikeye atar



VATANIM SENSİN KONUSU

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini... Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet'in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların,  her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu... 

VATANIM SENSİN OYUNCULARI

Cevdet
Halit Ergenç
Vatanı için yiğit bir asker, çocuklarına şefkatli bir baba, karısına tutkun bir aşık, anasına ise hayırlı bir evlattır. Cevdet’in en büyük vasfı aynı zamanda zaafı: vazifesine olan tutkusu, kırılmaz inadı, erdemleri...

Azize
Bergüzar Korel
Binbaşı Cevdet’in karısı, Ali Kemal, Yıldız ve Hilal’in anası, Hasibe'nin kızı gibi sevdiği gelini, ahu gözlü bir balkan güzelidir. Hemşire olan Azize işi gereği soğukkanlı, kuvvetli, fedakar, yeri geldiğinde sert, ama her daim vicdanlı, sözünün eri, lafını sakınmayan, onurlu bir kadındır.

Tevfik
Onur Saylak
Gözü açık, hırslı bir Binbaşıdır Tevfik. Kaybedecek hiçbir şeyi, tutunacak hiç bir değeri yoktur... Kan kardeşi Cevdet’in başarılarını içten içe kıskanır. Çocukken aşık olduğu kızla yıllar sonra Cevdet evlenir. Aşkını da içine atar Tevfik. “Düşmandan tehlikelidir, bazısının dostluğu...” demişler. Tevfik tam da bunun ispatıdır.



Veronika
Senan Kara
Yunan Komutanı Vasili'nin eşi, Leon'un annesi olan Veronika, yıllar önce ilk çocuğunu kaybettiği günden beri ruhunun bir yarısı eksik, kendi hafif esrik, bazen buhranlı, bazen şen kahkahalar atan, kocasına ise çok derine gömdüğü bir öfke barındıran, oldukça alımlı, delişmen tabiatlı bir kadındır. 

Vasili
Baki Davrak
İzmir işgalini gerçekleştiren Yunan Komutanı Vasili, başarılı, gözü kara, zeki, acımasız bir milis Kumandan. Gözünü kırpmadan oğlunu bile ateşe atacak kadar bağlı ilkelerine...

Eftelya
Şebnem Hassanisoughi
Bir meyhanede Rum şarkıcı olan Eftalya, neşeli, çekici ve temiz yüreklidir. Tevfik ile ilişkisini alenen yaşamak, onunla evlenmek ister ancak gözü Azize'de olan Tevfik onu her daim oyalar. Kullanıldığını anladığı anlarda dahi Tevfik'e olan hastalıklı aşkından vazgeçmez.

Hasibe
Celile Toyon
Binbaşı Cevdet'in annesi Hasibe, haram yemez, doğru, iffetli, istikametli bir Osmanlı kadınıdır. Torunlarının sivri dilinden nasibini aldığı ancak dizinde ağladığı, gölgesinde nefeslendiği köklü, asil bir çınar olurken, gelini Azize'nin de yol göstereni, feneri olmuştur adeta.

Leon
Boran Kuzum
Büyük Yunan komutanı Vasili’nin oğludur Leon. Zeki, eğitimli, başarılı Leon’un hayattaki en büyük sorunu babasıyla olan ilişkisidir. Babasının gözüne girmek için elinden geleni yapar ama bunu asla başaramaz.

Yıldız
Pınar Deniz
Azize ve Cevdet'in güzelliği dillere destan olan büyük kızıdır. Hem şımarık, hem çocuk gibi, hem arzulu, hem mesafeli, hem kırılgan hem de hoyrat bir edası vardır. İyi bir yaşam, herkesçe kabul gören bir hanımefendi olmaktır dileği.

Hilal
Miray Daner
Cevdet ve Azize'nin küçük kızı olan Hilal; zeki, cevval, meraklı, şiir sevdalısı bir genç kızdır. Hilal için vatan, her şeyden kıymetlidir. İşgal dönemi İzmir’inde babasına layık olmak, onun gibi kahraman, kudretli ve adil olmak  hayattaki en büyük gayesi olmuştur.

Ali Kemal
Kubilay Aka
Cevdet ve Azize'nin 3 çocuğundan en büyüğüdür Ali Kemal. Babasına hayran bir çocuk olarak büyür. Onun gibi güçlü, kudretli, kahraman olmak, silah atmak, asker olmak ister...