BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Vatandaşlardan paşaya sevgi gösterisi

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'na giden vatandaşlar, burada kendileriyle sohbet eden Korgeneral Daysal'a sevgi gösterisinde bulunarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren ve "askeri birliklerde hareketlilik olduğu" yönündeki söylentiler üzerine Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'na giden vatandaşlar, burada kendileriyle sohbet eden Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşlar, sosyal medyada çıkan söylentiler üzerine Tuzla Piyade Okul Komutanlığı önünde akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları ile toplanmaya başladı. 

Komutanlığına bağlı Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nın hizmetlerini denetlemek üzere İstanbul'da bulunan Korgeneral Daysal, dışarıda bekleyen vatandaşların ve polisin yanına giderek sohbet etti.

Yaşanan olaylara kendisinin de çok üzüldüğünü belirten Daysal, halkın provokasyonlara inanmaması gerektiğini söyledi.

Sorumluların ve olayların buralara kadar sürüklenmesine sebep olanların gerekli cezayı alması gerektiğini vurgulayan Daysal, her şeyin normale dönmesini istediğini dile getirdi.

Daysal, "Türk Ordusu, Türk milletinin bağrından çıkan Mehmetçikler'den oluşur. Ordu içerisindeki bu çürük elmalar yüzünden oluşan algı tüm orduya mal edilmemelidir. Bu çürük elmaların da en kısa zamanda ordudan temizlenerek, Türk Ordusu'nun Türk milletiyle birlikte, eski itibarına kavuşup, güçlü bir şekilde eskisi gibi ayakta durmasını istiyoruz." dedi. 
Vatandaşlar da Korgeneral Daysal'a, yaşanan olaylar sonrası askere karşı oluşan algıyı, birlikte fotoğraf çektirerek kırabileceklerini dile getirdi. Bunun üzerine Daysal, vatandaşların isteğini geri çevirmeyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.