BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

Vatandaşa ilaç gibi haber

Aylardır süren tartışma, günlerdir devam eden pazarlık nihayet tamamlandı. İlaç gibi haber akşam saatlerinde geldi.

Abone ol

SGK, TEB ile anlaştı; vatandaş ilacı para ile alma endişesinden kurtuldu. Türk Eczacıları Birliği'nin ilaç alım protokolünü feshetmesiyle başlayan süreçte mutlu sona ulaşıldı.

Hafta başında beri görüşme yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri ile TEB arasındaki görüşmelerde çok küçük ayrıntılar hariç anlaşma sağlandı.

SÖZLEŞME PAZARTESİ GÜNÜ

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, sözleşmenin pazartesi günü imzalanacağın söyledi. TEB ile aralarındaki ana sorunların giderildiğini kaydeden Türkoğlu, çok küçük teknik ayrıntıların kaldığını belirtti. Türkoğlu, "Henüz imza atılmadı. Ancak çok önemli ana prensiplerde anlaştık. Pazartesi'ye kadar teknik ayrıntılar da çözülerek bir açıklama yapılacak." dedi. 

AÇIKLAMA YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre, TEB ile SGK arasındaki anlaşma, Pazartesi günü Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı bir toplantı ile kamuoyuna duyurulacak.

ANLAŞMANIN OLMASI SÜRPRİZ

SGK ile Eczacılar Birliği hafta başından beri süren görüşmeler, bir kopup bir başladı. Son olarak dün kesilen görüşmelerde, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in araya girmesiyle birlikte taraflar yeniden masaya oturdu. SGK, TEB'e anlaşmak için 16 Ocak Cuma günün kadar süre vermişti. Bu süre dolmadan anlaşmanı sağlanması, sürpriz olarak a yorumlanıyor.