BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,77
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaşa doğal gaz kullanma dersi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, vatandaşlar için doğal gaz bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Abone ol

Avanos'da, Kapadokya Doğal Gaz A.Ş tarafından doğal gaz bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda vatandaşlara bu yıl ilk kez kullanacakları doğal gaz konusunda bilgiler aktarıldı. Kapadokya Doğal Gaz A.Ş tarafından, doğal gaz kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantı belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükçü, Kapadokya Doğal Gaz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, Kapadokya Doğal Gaz A.Ş Genel Müdürü Özenç Gezgin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükçü, bu yıl Avanos'un büyük bölümünün doğal gaz kullanmaya başlayacağını, 2011 yılında ise ilçenin tamamında doğal gaz kullanımına olanak sağlanacağını kaydetti.

Vatandaşların günümüzün en ekonomik ısınma yöntemi olan doğal gaz kullanımı konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerine inandıklarını belirten Körükçü, "Belediye olarak önem verdiğimiz konulardan bir tanesi de, doğal gaz bağlantılarının yapılmaya başladığı bir cadde veya sokak üzerindeki ev sahiplerine doğal gaz bağlatıp bağlatmayacakları sorulacak.

Vatandaşlarımız bağlatmak veya bağlatmamakta serbesttirler fakat doğal gaz abone bağlantıları yapıldıktan sonra üst yapı çalışmaları tamamlanan yerlerde sonradan bir vatandaşımız abone bağlantısı yaptırmak istedi, kazı çalışması için izin istenecek, bir süre sonra bir başka abone bağlatmak istediği için tekrar kazı çalışması yapılmak üzere izin istenecek. Yollarımızın büyük bir kısmı kilit parke ama kazı çalışması yapıldıktan sonra zemin oynadığı için sonradan taş döşenen yerlerde çökmelerin meydana geldiğini hepimiz biliyoruz. Asfalt olan yollarda ise asfalt planetimiz olmadığı için her istediğimizde asfalt atma olanağımız yok. Dolaysıyla "her isteyen istediği tarihte abone olabilir" dediğimizde yollarımızı defalarca bozmamız ve yapmamız gerekir.

Bu hepimizin cebinden çıkan bir maliyettir. Ancak doğal gaz bağlantılarının yapıldığı bir yol üzerinde bir tek istisna ile sonradan bağlantı için kazı çalışmasına izin verebiliriz oda imarlı arsası üzerine yeni ev yaptıran ve abone olmak isteyen vatandaşlarımıza bedeli karşılığında bu izni verebiliriz. Onun haricinde 10 yıl boyunca yollarımızın tekrar tekrar bozulmaması için kazı izni vermeyeceğiz. Doğal gaz bağlantıları evlerinin önünden geçerken vatandaşlarımız bir an önce bağlantılarını yaptırmalarını istiyoruz."
dedi.

Kapadokya Doğal Gaz A.Ş Genel Müdürü Özenç Gezgin'de toplantıda kömür yakıtlı sistemlerden doğal gaza geçiş, kombi kullanılan bireysel sistemlerin maliyeti, doğal gazın aylık faturalara ne oranda yansıyacağı gibi birçok konuda bilgiler verdi. Gezgin, doğal gazın en ucuz yakıt türü olan kömüre oranla yıllık yüzde 52 daha ucuz olduğunu vurguladı.