BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  EKONOMİ

Vatandaşa büyük müjde! O borçlar siliniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Genel Sağlık Sigortası borcu olanları sevindirecek bir açıklama yaptı.

Abone ol

Genel Sağlık Sigortası borçları 30 Eylül'e kadar başvurulması halinde faizleri ile birlikte gelire göre silinecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, sosyal güvencesiz vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için yaptırmaları gereken gelir testi için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu hatırlattı.

Bakan Erdem, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren çalışmayan, aylık/gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yaptıracakları gelir testi sonucunda çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması sonucu sağlık hizmetlerinden faydalanabildiklerini bildirdi.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlara gelir testine başvurma hakkı getirildiğini hatırlatan Bakan Erdem, Nisan 2014 ve önceki aylara ilişkin olup ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlara bu borçlarını peşin veya 6, 9, 12 ve 18 taksitle ikişer aylık dönemler halinde ödeyerek, sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı tanındığını anlattı.

BİNLERCE KİŞİ BAŞVURDU

Erdem, şu bilgileri verdi: "Bugüne kadar 304 bin 354 vatandaşımız primlerini yapılandırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na, 400 bin kişi ise gelir testi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaatta bulundu. 

SON TARİH 30 EYLÜL

Gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın en geç 30 Eylül mesai bitimine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurmaları gerekmektedir."