BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
HABER /  DÜNYA

Vatandaş polisin uyarılarına kulak mı tıkıyor ?

Adıyaman’da telefon dolandırıcıları tarafından kandırılan bir vatandaş, dolandırıcıların hesabına parayı havale etmek üzereyken polis tarafı...

Abone ol

Adıyaman’da telefon dolandırıcıları tarafından kandırılan bir vatandaş, dolandırıcıların hesabına parayı havale etmek üzereyken polis tarafından engellendi.
Polisin uyarılarına ve basında çıkan dolandırıcılık haberlerine rağmen dolandırıcılar, insanları kandırmaya devam ediyor. Kendisini hakim, savcı, rütbeli asker ve polis olarak tanıtıp, vatandaşları cep telefonlarından arayarak çeşitli suçlamalarda bulunan dolandırıcılar, Adıyaman’da yine bir vatandaşı dolandırmak istedi fakat olayı polis son anda önledi.
İddiaya göre, emekli memur Mahmut Özer’i arayarak kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcı, şahsın cep telefonundan terör örgütü mensubuyla görüşme yapıldığı suçlamasında bulunarak şahsı ikna etti.
Suçlunun ortaya çıkartılması için verilen hesap numarasına para yatırılmasını isteyen dolandırıcılara inanan Mahmut Özer, evdeki ziynet eşyalarını alarak, dolandırıcılara ilk etapta 200 TL yatırmak için bankaya gitti. Ancak Özer’in kiracısı durumdan şüphelenerek, polise ihbarda bulundu.
Polis ekipleri tüm bankalarda ve ATM’lerde Mahmut Özer’i ararken, Adıyaman Lisesi önündeki ATM’den dolandırıcılara para yatırmak üzere olan Özer, polis tarafından görüldü. Şahsın para yatırmasına engel olan polis ekipleri dolandırıcılık olayını son anda engelledi.
Mahmut Özer, kendisinin daha önceden de dolandırılmak istendiğini fakat hepsinde telefonu kapattığını, ancak son aramada kendisini inandırdıklarını belirtti.
Dolandırılmasını son anda engelleyen polislere teşekkür eden Özer, dolandırıcıların hesabına hiç para yatırmadığını söyledi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
(İHA)