BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  EKONOMİ

Vatandaş da konkordato ilan etmeye başladı! İşte ilk iki kişi

Büyük şirketlerin art arda konkordato ilan etmesinin ardından bir ilk yaşandı. İki vatandaş konkordato ilan etmek için mahkemeye başvurdu.

Abone ol

Vatandaşın konkordato ilan edeceği yönündeki değişiklik, hukuk camiasında tartışmaya neden olmuştu. İlk şahsi konkordato haberi Mersin ve Kuşadası'ndan geldi. 

Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre, Yasal düzenlemenin ardından ilk şahıs konkordatoları ilan edilmeye başladı. Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 18.09.2018 tarihli kararına göre Z.Ş. isimli vatandaş şahıs konkordatosu için başvurdu. Z.Ş’nin başvurusunu değerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme Serbest Mali Müşavir Osman Nuri Oğuzbey’i geçici komiser olarak atadı. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasının 14/12/2018 günü saat:10:00’da yapılacağı belirtildi.

Bir diğer şahıs konkordatosu haberi Kuşadası’ndan geldi. Kuşadası 2. Asliye Hukuk (Ticaret) Mahkemesi’ 26/09/2018 tarihli kararına göre M.Ş. isimli vatandaş şahıs konkordatosuna başvurdu. Vatandaşın başvurusuna mahkeme geçici mühlet kararı verdi.

Vatandaş konkordato ilan edince ne oluyor?

Vatandaş konkordato ilan edince mahkeme bir serbest mali müşaviri komiser olarak atıyor. Bu sivil komiser, konkordato ilan eden kişinin mali durumunu sürekli olarak inceliyor, ödeme planı çıkarıyor, alacaklıların toplantıya çağrılmasını organize ediyor, alacaklılarla yapılacak pazarlıklarda bulunuyor, mahkemeye rapor sunuyor v.s. bu gibi kritik süreçleri yönetiyor.

Kaşıbeyaz kimin? Ünlü restorantın sahibi konkordato ilan etti

Bir ayakkabı devi daha konkordato istedi! Bu dördüncü oldu...

7 ay önce çok para kazanıyoruz diyen inşaat devi konkordato istedi!