BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Vatan yazarından yüzde 35 tepkisi

Yazar Okay Gönensin, 2015 genel seçimlerinde yüzde 35 oy hedefi belirleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kaleme aldı.

Abone ol

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, 2015 genel seçimlerinde yüzde 35'lik oy hedefi koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun insanların aklına hakaret ettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun 7 haziranda yapılacak seçimler icin yüzde 35 oy hedefi koyması konuşulmaya devam ediyor. İstenilen oya ulaşılamaması halinde istifa imasında bulunan Kılıçdaroğlu, köşe yazarlarının da gündemine oturdu.

Tartışmalara katılan Gönensin, bunun neden mümkün olmadığını bugünkü köşesinde rakamlar vererek anlatıyor:

AK PARTİ'YE YÜZDE 35 BIRAKIYOR

"CHP genel başkanı çıtayı yüzde 35’e koyarken, MHP çok net olmasa da yüzde 18 gibi bir orandan söz ediyor. HDP de son rüzgarın etkisiyle yüzde 11-12, bazen de daha üstü bir oran dile getiriyor. Üç muhalefet partisinin hedef oyları toplandığında ortaya çıkan rakam yüzde 65’tir. Bu da Ak Parti’ye sadece yüzde 35 bırakmaktadır.

Halen seçim araştırmaları Ak Parti oylarını yüzde 50 bandında göstermektedir. Oy kullanan her iki seçmenden biri Ak Parti’ye oy verdiği zaman zaten üç muhalefet partisine yüzde 50 kalmaktadır. MHP’nin tabanının yüzde 15, HDP’nin tabanının da yüzde 9-10 olduğu göz önüne alınırsa da CHP’ye kalan oy yine yüzde 25’tir. Ve CHP’nin oyunu yüzde 35’e çıkarması için kendi hanesine 4 milyon seçmen eklemesi gerekmektedir."

İNSANLARIN AKLINA HAKARET

Bu hesaplamalardan yola çıkan yazar, "CHP’nin yüzde 35’lik oy oranına ulaşması ciddi bir hayaldir" iddiasında bulunuyor. CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kurduğu geniş koalisyonun işe yaramadığını yazan Gönensin, yazısını böyle tamamlıyor:

"Siyaset alanı, başkanlık sistemine direnişe sıkışmış bir siyasi partinin halka söyleyebileceği her şey buharlaşırken, buradan yüzde 35’lik oy umut etmek de insanların aklına hakaretten başka bir şey değildir. 7 Haziran sonrası CHP’nin gündemi yine genel başkan ve yönetim değişikliğidir."