BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  SAĞLIK

Varis Belirtileri ve Varisten Korunma Yolları

Kalp ve Damar hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, varis belirtileri nelerdir, varis belirtileri nasıl anlaşılır ve varis belirtileri nasıl giderilir gibi merak edilen konuları cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Toplumda bir çok kişi maalesef varis ve şikayetlerine maruz kalmaktadır. Önceleri yavaş yavaş genişlemeye başlayan damarlar herhangi bir tedbir alınmadığı taktirde ilerleme göstererek kişinin yaşam kalitesini düşürebilecek seviyelere ulaşabilmektedir. Kalp ve Damar hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, varis belirtileri nelerdir, varis belirtileri nasıl anlaşılır ve varis belirtileri nasıl giderilir gibi merak edilen konuları cevapla.tv'ye anlattı. 

Hareketli yaşam en önemli korunma faktörüdür. Yürüme, koşma ve bisiklet gibi sporlar faydalıdır. Uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçınmak en önemli koruyucu önlemdir. Bununla birlikte uzun saatler ve sürekli topuklu ayakkabı giymek ve beli dar kıyafetler (korse gibi) hastalığın ilerlemesine sebep olabileceği için kaçınılması gerekmektedir.