BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Variller inceleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Başıbüyük'te bulunan varillerin incelendiğini bildirdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Başıbüyük'te bulunan ve tehlikeli madde içerdiği söylenen varillerin incelemeye alındığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasında, gece yapılan ihbarın hemen ardından harekete geçen ekiplerin, gece karanlığında varillere ulaşamadığı, ancak sabahın erken saatlerinde tekrar başlatılan çalışmalarda, tehlikeli madde içerdiği söylenen gömülü 6 varile ulaşıldığı kaydedildi.

Olay hakkında tutanak tutan ve numuneleri alan ekiplerin, daha sonra varilleri İZAYDAŞ tesislerine gönderdiği bildirildi.

Bölgede kolluk kuvvetleri ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

Valilik koordinasyonundaki atık bertaraf çalışmalarında yer alan Büyükşehir Belediyesi'nin, atıkların çıkarılması, taşınması ve sahada çalışacak personelin çalışma ortamının uygun hale getirilmesi için lojistik destek verdiği kaydedilen açıklamada, çalışmalarda aktif olarak yer alan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, çalışmalar esnasında ihtiyaç duyulan tek kullanımlık elbise, solunum seti, çizme,plastik eldiven gibi malzemeleri de sağladığı bildirildi.