BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  GÜNCEL

Vanlı Kardelenler'in referandum oyu

Van Kardelenler Kadın Derneği, 12 Eylülde yapılacak referandumda ''evet'' oyu kullanılması için basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Kardelenler Kadın Derneği üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Gülsen Dalaz, 12 Eylüldeki referandumda dernek üyeleri olarak ''evet'' oyu kullanacaklarını belirterek ''Ülkede ilk defa kadın haklarını ciddiye alan ve kadınlar lehine iyileştirmeye yönelik bir düzenleme öngören yasa tasarısını olumlu buluyor ve gönülden destekliyoruz'' dedi.

AİLENİN KORUNMASI

Ailelerin korunması için yapılan yeni düzenlemelere herkesin destek vermesi gerektiğini anlatan Dalaz, şunları kaydetti:

''Ailenin korunması ile çocuk hakları konusu, önemsediğimiz ve çalışma alanımıza giren bir madde. Bu madde ile birer tüketim nesnesi haline getirilen ve toplumsal tehdit haline dönüştürülmüş, sokaklarda yaşamaya mecbur bırakılmış, kötü alışkanlıklara maruz kalmış, potansiyel hırsız ve katil adayı olarak hayatımızın ortasında, gözümüzün önünde duran çocuklarımıza yönelik anayasal teminat oluşturulması çabası da olumlu ve gerekli bir düzenlemedir. Dağılmış aile yapılarına, ortada kalmış ve yanlış seçeneklere malzeme olmuş çocukların korunmasına, ucuz iş gücüne, çocuk pornosuna karşı bu değişim girişiminin bir güvence ortamı oluşturmasını umuyoruz. Ayrıca yasaklara, darbeye, vesayete, seçkinlere, fişlenmeye, imtiyazlara ve imtiyazlılara karşı duruş sergilediği için de referandumda 'evet' demek hayati önem taşıyor.''