BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Van'ın geleceğinin tayin edileceği bir seçim

Van'da seçim çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 1 Kasım seçimleri hakkında konuştu.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Seçime bir hafta kaldı. Varlık, yokluk anlamına geliyor. Bir partinin tek başına iktidar olma meselesi olarak bakmıyorum. Türkiye'nin, Van'ın geleceğinin tayin edileceği bir seçim" dedi. 

Atalay, Van'daki seçim çalışmaları kapsamında, Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı, Alaköy ve Canik köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Depremden zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Atalay, dün yaptıkları anma törenlerinde depremin acılarını yeniden hatırladıklarını söyledi.

Atalay, 4 yıl önce yaşanan depremde köylerde büyük hasarlar meydana geldiğini anımsatarak, "Köylere ulaştıkça felaketin büyüklüğünü daha iyi gördük. En hızlı şekilde yaraların sarılmasına başladık ve hükümetimiz hiçbir imkanı esirgemedi. O zaman kış erken geldi. Hayvanlar donuyordu. Çadır ahırları hemen getirdik ve buralarda kurduk. Ondan sonra konteynerleri kurduk. Sonra evleri yaparak insanların yerleşmesini sağladık. Van'ın köyleri, ilçeleri, altyapısı eskiye göre daha iyi yere geldi. Van'ın bütün su altyapısını değiştirdik" diye konuştu.

VAN'IN TALİHİ DEĞİŞİR

Van'ın potansiyeli yüksek, en uzun sınır hattına sahip, dünyada örneği bulunmayan güzelliklere sahip bir kent olduğuna dikkati çeken Atalay, şöyle devam etti:

"Terör, şiddetle mücadele konusunda devlet sonuna kadar gidiyor ve bunlar bitecek. Devlet bu konuda kararlı. Seçimde elimiz güçlü çıkarsak biz Van'ın geleceğini değiştirecek işler yapacağız. Bürokrasiden, hükümetimizden istediğimizi alırız. Van'ın talihi değişir. Seçime bir hafta kaldı. Varlık, yokluk anlamına geliyor. Bir partinin tek başına iktidar olma meselesi olarak bakmıyorum. Türkiye'nin, Van'ın geleceğinin tayin edileceği bir seçim. Van, terör irtibatlı bir geleceğe doğru tercihini yapacak ya da istikrarlı, huzurlu Türkiye'ye doğru yürüyüşünü yapacak. Seçimin bölgenin Ortadoğu'nun, Türkiye'nin, milletimizin ve ümmetin geleceği için kritik olduğunu düşünüyorum. Bu duygularla çalışıyorum. Siyaseti bir anlamda artık bırakmayı planlamıştım ama ülkemin, partimin sıkıntıları dururken bırakamayız. Elimizden bir şey geliyorsa yapacağız."

Atalay, konuşmasının ardından köylerde inşa edilen evleri ziyaret etti.