BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

Van'daki polisler de o programı kullanmış

VAN'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 53 emniyet personelinden 45'i tutuklandı

Abone ol

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 53 emniyet personelinden 45'i tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında bir emniyet müdür yardımcısı, 3 şube müdürünün de bulunduğu 53 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 45'i, "FETÖ'ye üye olmak" suçundan tutuklanırken, 8 'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunmayan iki şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılacağı bildirildi. 

Öte yandan, zanlıların tamamının "Bylock" mesajlaşma programını kullandığı öğrenildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 16 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, kentte görev yapan bir emniyet müdür yardımcısı, 3 şube müdürü, 7 emniyet amiri, 12 komiser ve 32 polis memuru olmak üzere 55 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerden 53'ü gözaltına alınmış, 2 kişi de adreslerinde bulunamamıştı.