BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da yürek burkan görüntü!

Kırık dökük bu bina evden bozma bir okul. Eğer Vanlı hayırsever olmasaydı çocuklar burada da değil tavanı çökmüş okul binasında eğitim görecekti!

Abone ol

Eğitime en büyük kaynağı ayırmakla övünüyoruz, ancak özellikle doğudaki okullarımız dökülüyor. İşte Van'ın Başkale ilçesi. İran sınırındaki köy okulunda 2009 yılında çöken tavan hala tamir edilemedi. Çocukların eğitimsiz kalmasına gönlü razı olmayan hayırsever önce evini okul olarak tahsis etti. Ardından yeni okul yapımı için arsa hibe etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni okul için söz vermiş. Van Başkaleliler şimdi bu sözün yerine getirilmesini bekliyor.

Başkale ilçesine 70 kilometre uzaklıkta İran sınırında bulunan Güvendik köyündeki 2 derslikli ilköğretim okulunun tavanı, 2009'da etkili yağışların ardından çöktü. Durumun ilgililere bildirilmesinin ardından köyde yaşayan Şefket Kereman, tadilat ya da yeni bir bina yapılıncaya kadar bir evini okula dönüştürerek eğitimin devamını sağladı.

Muhtar Remzi Demir, köyde ana sınıfı dahil 96 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, gelecek eğitim öğretim yılında 5 derslikli yeni bir okul yapılacağını bildirdi.

Köydeki 96 öğrencinin, yeni okul yapılıncaya kadar Kereman'ın tahsis ettiği evde eğitim gördüğünü dile getiren Demir, ''Şu anda eğitim gördükleri ev de pek sağlam değil. Ancak yenisi yapılıncaya kadar burada idare edecekler. Okul sezonunun bitmesinin ardından 5 derslikli yeni bir okul yapılacak. Bu sözü aldık'' diye konuştu.

Evini öğrencilere tahsis eden Şefket Kereman da, okul çatısının çökmesiyle çocukların açıkta kaldığını, bu duruma razı olmayarak evini onlara açtığını belirtti.

Yeni okul için evinin yanındaki boş arsayı da hibe ettiğini ifade eden Kereman, ''Eğitim için arsalarımız feda olsun. Yeter ki buraya yeni bir okul yapılsın'' dedi.