BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Van'da PKK'dan hain saldırı! Şehitler var

VAN 'ın Çatak İlçesi'nden son dakika şehit haberi geldi. Gelen sondakika haberlere göre askeri aracın geçişi esnasında bomba patlatıldı. Patlamada 1 astsubay ve 1 güvenlik görevlisi şehit oldu yaralılar var. Ambulanslar olay yerinde...

Abone ol

VAN 'ın Çatak İlçesi'nin Kacit Köyü yolunda, güvenlik güçleri arama tarama çalışması yaparken bugün saat 15.30'da patlama meydana geldi.

İlk bilgilere göre, PKK'lı teröristlerce menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu.

PATLAMADA 2 ŞEHİT

Kaçıt Mahallesi yolunda arama tarama faaliyeti yapan askerler, yoldaki menfezi kontrol ettikleri sırada menfeze yerleştirilen bomba patladı. Patlamada 1 astsubay ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi.

AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

Olayda yaralıların da olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevkedildi.

OPERASYON BAŞLADI

Patlamayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonu sürüyor.

PKK/ KCK SÖZDE SORUMLUSU YAKALANDI

Mersin terör örgütü içerisinde askeri ve ideolojik eğitim aldıktan sonra Mersin'e gönderilen şüpheli tutuklandı.Terör örgütü PKK/KCK içerisinde askeri ve ideolojik eğitim aldıktan sonra örgütün sözde üst yönetimi tarafından Mersin'e terör örgütü adına sorumlu düzeyde faaliyet yürütmek için gönderildiği tespit edilen zanlı tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik, Mersin ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışma başlattı.

ÖRGÜTTE ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ

PKK/KCK terör örgütü içerisinde askeri ve ideolojik eğitim aldıktan sonra örgütün sözde üst yönetimi tarafından Mersin'e terör örgütü adına sorumlu düzeyde faaliyet yürütmek üzere gönderildiği tespit edilen K.S.Y'nin Adıyaman'a gittiği bilgisine ulaşan ekipler zanlıyı yakaladı. Mersin'e getirilen şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı.