BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  GÜNCEL

VAN'da PKK saldırısı 1 asker şehit oldu

VAN'ın Erciş ilçesinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Abone ol

VAN'ın Erciş ilçesindeki Gergili Mahallesi'ndeki bir evde terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisini alan ekipler, operasyon düzenledi.

Evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 1 başçavuş şehit oldu, 1 binbaşı, 1 başçavuş ve 1 uzman çavuş da yaralandı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Operasyonda Astsubay Ahmet Çelik şehit olurken, Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralandı.

Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerin bulunduğu eve düzenlenen operasyonda uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene Vali İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören alanına getirildi, Çelik'in öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrasında şehidin cenazesi, askeri uçakla memleketine uğurlandı. 

ÜZÜCÜ HABERİ HAVAALANINDA ALDI

Törende Erciş'te öğretmen olan şehidin nişanlısı Sevilay Dönmez, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. 

Kızını ziyaret etmek için Van'a gelen Dönmez'in annesi Emine de üzücü haberi havaalanında aldı.

Törende ayakta durmakta zorlanan anne Dönmez, "Böyle bir şey olamaz. Ben gezmeye geldim de beni karşılayacaktı. Yalan dünya" diyerek ağıt yaktı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Van'ın Erciş ilçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ve bir şehitin olduğu çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Çatışmanın halen devam ettiği belirtilen açıklama şöyle:

"13 Kasım 2015 tarihinde saat 06.30'da Van ili Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman üç silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede terör örgütüne yönelik "Şehit Jandarma  Onbaşı Ayhan Coşkun 2015/16" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçenin Taşkapı mahallesi Gergili mezrasında sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 astsubayımız şehit olurken, 3 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın durumu iyi olup, Erciş Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Şehidimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili operasyon devam etmektedir."