BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'a 'Demokrasi Akademisi' kuruluyor

Van Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, Van'da Demokrasi Akademisi'nin açılacağını söyledi.

Abone ol

Habitat İçin Gençlik Derneği tarafından başvurusu yapılan ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Van'da Yerel Demokrasi Akademisi kuruluyor.

Van Kent Konseyi Meclis ve çalışma grupları tarafından yürütülecek olan proje kapsamında hak temelli kapasite geliştirme, bilinçlendirme, kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Akademi; Dünya Yerel Demokrasi Akademisi (WALD), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) gibi kuruluşların desteği ile yürütülecek.

8 ilde yürütülecek olan proje kapsamında temmuz ayında 48 asistan eğiticinin yetiştirilmesi planlanıyor. Yetiştirilen bu 48 eğitmen sayesinde 600 savunucunun yetiştirilmesi ve bunların da bilgilendirme çalışmaları ile toplamda 6 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Başta kadın, genç ve engellilerin kendi hakları hakkında bilgi edinmelerini ve kapasite gelişimlerini sağlamayı amaçlayan Yerel Demokrasi Akademisi kapsamında şu eğitimler verilecek:
"Sürdürülebilir Kalkınma, Demokratikleşme ve Yönetişim, Karar Alma Süreçlerine Katılım, Gündem 21 Süreci ve Yerel Gündem 21 Anlayışı, Kadın-Genç-Engellilerin Kentsel Dönüşümde Önemi, Karar Alıcılarla Güçlü İletişim, Karar ve Uygulamaların Takibi."

Van Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, Van Kent Konseyi'nin kurumsal yapısını henüz yeni oluşturmasına rağmen, yerel demokrasi akademisi projesinin bir parçası olmayı başardığını, bunun da Van Kent Konseyi'nin dinamik ve duyarlı yapısından kaynaklandığını belirterek, "8 ilden biri olmak bizim için önemli. Bu yüzden Kent Konseyi çalışmalarının Van halkının her zaman desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtmek gerekir.

Projenin nüfusunun yarısı kadın, yarısı genç ve en az dokuzda biri engellilerden oluşan ülkemizde kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine katılımının son derece önemlidir.

Bu proje ile Kent Konseyleri'nin bünyesinde bulunan Kadın, Gençlik ve Engelli Meclisleri aracılığıyla bu ilgi gruplarının kent yaşamına ve kentteki karar alma süreçlerine aktif katılımına katkıda bulunulacak" dedi