BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Valisinin en büyük temennisi

Van'ın gelişmesi için Türkiye-İran arasındaki ticaret büyük önem taşıyor. Van Valisi Karaloğlu'nun bunun için büyük bir temennisi var.

Abone ol

Vali Münir Karaloğlu, Türkiye ile İran arasında düşünülen Serbest Sanayi Bölgesi’nin, bölgenin ticaret, tarihi, turistik merkezi olan Van’a kurulmasını temenni ettiğini söyledi.

Türkiye ile İran arasında Serbest Sanayi Bölgesi’nin kurulması amacıyla Ankara ve İran'dan gelen 10'ar kişilik teknik heyet, Van’ın İran sınır bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan’ın da refakat ettiği heyet önce Kapıköy Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Ardından karayoluyla Başkale ilçesine geçen teknik heyet Gelinci kapısında bir inceleme yaparak akşam geç saatlerde Van’a döndü. Vali Münir Karaloğlu da iki ülke heyetine bir akşam yemeği verdi.

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun da katıldığı yemekte Vali Karaloğlu, heyetlerin ilk olarak Iğdır'da gösterilen bölgede inceleme yaptıklarını anımsatarak şunları söyledi:
''Daha sonra Van'a gelen heyet, bizim önerdiğimiz alanı inceledi. Orayla ilgili bilgileri aldılar orada tren yolumuzun olduğunu, İran tarafından doğal gazın ne kadar yakın olduğunu, yollarımızın ne kadar kaliteli olduğunu gördüler. Gösterdiğimiz ikinci bir alternatif yer olan Gelincik sınırını da incelediler. Teknik heyet Hakkari'nin Sero bölgesinde inceleme yaptıktan sonra teknik gezi tamamlanmış olacak. Bundan sonra her iki heyet hazırlamış oldukları raporları kendi ülkelerine bildirecekler. İki ülke ortak kararla bu Serbest Organize Sanayi Bölgesinin nerede kurulacak?, bir tanemi olacak yoksa birden fazlamı olacak? ona siyasi iradeler karar verecek.''

''TEMENNİMİZ VAN'A KURULMASIDIR''-
Van Valisi olarak Serbest Sanayi bölgesinin Van'a kurulmasını temenni ettiğini vurgulayan Karaloğlu, ''Temennimiz bölgenin ticaret, tarihi, turistik merkezi olan ve en büyük ili olan Van'a kurulmasıdır. Ama hükümetler karar verecekler. Siyasi bir karardır. Teknik heyet 3 gündür dağ taş demeden yorucu bir şekilde sürekli yolculuk yapıyor. İnşallah karar verildikten sonra, kararları da Van Kapıköy Sınırı olursa Van Gölünün kenarında onları misafir eder dinlendiririz'' dedi.

İran ve Ankara'dan gelen heyetler Hakkari'nin Sero Sınır Kapısında incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye hareket etti.