BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  SPOR

Van Nistelrooy Bundesligada

Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelrooy, Bundesliga ekiplerinden Hamburg ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Abone ol

Geçirdiği ağır sakatlıklar sonrası ‘yıldızlar topluluğu’ görünümündeki Real Madrid'de forma şansı bulamayan Ruud van Nistelrooy, Bundesliga ekiplerinden Hamburg'a transfer oldu. 33 yaşındaki Hollandalı futbolcu, Alman ekibi ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Nistelrooy, transferinin resmileşmesi sonrası, "Çok mutluyum. Hamburg, büyük hedefleri olan harika bir kulüp. Takımla birlikte çalışmalara başlamayı dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

Hamburg Teknik Direktörü Bruno Labbadia da, Hollandalı yıldızın kendilerine çok yararlı olacağına inandığını söyledi.

Nistelrooy'un adı Premier Lig kulüplerinden Tottenham ve West Ham United ile de anılıyordu. Nistelrooy Tottenham'dan haftada 100 bin sterlin talep edince, Londra kulübü transferden vazgeçmişti. West Ham'ın cazip teklifi ise Hollandalı futbolcu tarafından reddedilmişti.

Manchester United'da geçirdiği başarılı günlerin ardından Real Madrid'e transfer olan van Nistelrooy, uzun süreli sakatlıkları nedeniyle 4 yıl içinde sadece 68 kez eflatun-beyazlı formayı giyebildi. Nistelrooy, 68 maçta 46 gol atmayı başarmıştı.